perjantai 5. kesäkuuta 2020

En voi olla kommentoimatta

Ei ole mikään virhe, että julkisuuden henkilö hakee esiintymiskoulutusta. Virhe on vaan siinä, että kyseessä on ministeri, ja palvelu on ostettu julkisilla varoilla, eli eduskunnan piikkiin *). Julkisista hankinnoista, myös tällaisista epäsuorista on olemassa tietääkseni lainsäädäntö, joka edellyttää palvelun kilpailuttamista, mitä ymmärtääkseni ei tässä tilanteessa ole tehty. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Photo by Product School on Unsplash

Toinen moka on se, että yleensä firmatkin ostaessaan palveluita tutkivat palveluntuottajien mahdolliset sitoumukset ja yhteydet palvelua ostavaan tahoon, ja sekin oli tässä jäänyt huomioimatta. Ei julkinen sektori ole jäävi tutkimaan näitä asioita. Toisekseen, jos tällainen eksklusiivinen koulutus maksetaan yhdelle, eikö silloin - tasapuolisuuden vuoksi - sitä maksettaisi kaikille halukkaille? Varmaan niitä halukkaita riittäisi.

Jossain lehdessä oli otsikko, että

”Koko kohu olisi unohtunut päivässä, jos Kulmuni olisi mies”

Niinpä. Toisaalla somessa taas riemuittiin siitä, että tämä on "lahtarihallituksen lopun alku" (?????!!). Mitä hemmettiä? Tämä hallitus on mielestäni kokoonpanostaan huolimatta suoriutunut hommistaan paljon paremmin kuin aiemmat äijähallitukset.

En viitsi kopioida kaikkia kommentteja. Katri on myöntänyt virheet ja luvannut maksaa viulut, ja niissä maksamista onkin. Minun mielestäni olisi kuitenkin voinut jatkaa ministerinä, tosin eroaminen on suoraselkäisempää toimintaa kuin monelta mieheltä odottaisi, siitä isot pinnat hänelle.

Suututtava rahantuhlausjuttu, mutta olen siinä käsityksessä, että julkisella puolella tämä kilpailutus pääsee unohtumaan aika usein. Lieneekö pula asiantuntijoista.

*) Tosin, jos koulutuksen maksaisi puolue, mistä sekään varmaan muualta menisi kuin puoluetuista? Korjatkaa edelleen, jos olen väärässä.

Mutta silti: Voi Katri, etkö tätä älynnyt? Harmistuttaa puolestasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!