Ohraperunarieskat (koosta riippuen ohjeesta saa n. 6 rieskaa)
2 1/2 dl perunamuusia (tai muussattua perunaa)
2 1/2 dl ohrajauhoja (gluteeniton leipäjauhoseoskin käy)
1 muna
(suolaa)
Sekoita aineet nopeasti ja tarkista suola. Muotoile uunipellille leipäsiksi ja jauhota pinta ja pistele haarukalla. Paista 250 C n. 15 minuuttia. Pannulla kannattaa paistaa molemmin puolin.
Variaatio:
Eilen oli muusia jäänyt vain n. 1 dl. Lisäsin siihen munan lisäksi 3/4 dl piimää, 1/2 tl soodaa ja n. 2 dl ohrajauhoja sekä suolaa. Seoksesta tuli hiukan kuin juoksevaa puuroa, ja sen joutui lusikoimaan pellille, mutta hyvin onnistuivat! Alla kuvia.
Namnam, olivat niin hyviä eilen lämpiminä, ja viimeinen, joka jäi täksi aamuksi, käytettiin leivänpaahtimen kautta ennen syöntiä.
Kiitos reseptistä. Minä olen Kainuusta kotoisin, siellä tehdään paljon erilaisia rieskoja. Potturieskaa, nyrkkirieskaa. Sinun versio on uusi, myös rieskojen ulkonäkö. Ainesosiltaan se on kuin nyrkkirieskaa, joka on sen verran paksu, että sen voi halkaista.
VastaaPoistaNo nuo nousivat hiukan enemmän, kun oli aie. Tulivat myös eri näköisiä kuin ennen, mutta ohjehan olikin tuo variaatio. Halkaistaviksi asti niissä ei kyllä oikein riittänyt paksuutta.
PoistaMaku oli suorastaan hämmästyttävän hyvä! Kannattaa kokeilla!