perjantai 22. syyskuuta 2023

Elemis

Pidän puhdistusbalmeista ja käytän niitä varsinkin silloin, kun pitää poistaa meikki kasvoilta. Nyt olen nyt käyttänyt putkeensa kolme purkkia Farmacy Beautyn balmia (postaukset näitä löytyvät täältä ja täältä), ja tätä ennen vuositolkulla on käytössä ollut Cliniquen balmi, josta varmaan on ollut puhetta tässäkin blogissa, mutta nyt en tähän hätään löytänyt postausta.

Nämä puhdistusbalmit ovat hyvin samantapaisia ja sulavat hyvin iholle öljymäiseksi kerrokseksi, joka huuhtoutuu hyvin pois.


Nyt muutama viikko sitten oli FB:ssa tarjous tilata viidellä aurolla kotiinkuljetettuna 20 g purkki Elemis Pro-Collagen Cleansing Balmia, ja käytin tarjouksen hyväkseni.

balmin mainostettiin sisältävän paljon essentiaalisia rasvahappoja ja ruskoleväuutetta. Käytännössä INCIssä mainitaan mm. manteli-, seljanmarja-, purasruoho-, kaura-, vehnänalkio-, kookos- ja purasruoho- ja jojobaöljy, sheavoi, hydrolysoitu kollageeni, mehiläisvaha, erilaiset kasvisvahat, glyseriini, lesitiini ja muutama eteerinen öljy lähinnä tuotteen hajustamiseen. Mikään kovin voimakas tuoksu tässä voiteessa ei kuitenkaan ole.


Itse balmi on vaaleankeltaista ja hiukan läpikuultavaa, ja sitä voi käyttää myös kasvonaamiona. Ihon puhdistamiseen sitä neuvotaan käytettävän herneen kokoinen nokare, joka hierotaan ihoon välttämällä silmien aluetta jonka jälkeen se pyyhitään kostealla, lämpimällä pyyhkeellä pois.

Koska aiemmin käyttämäni balmit muuttuivat iholla notkean öljymäisiksi, hämmästyin suuresti, kun tämä tuntui iholle levitettäessä lähinnä samanlaiselta kuin tahmea, juoksevahko, paksu hunaja. 

Se kuitenkin poisti myös silmämeikin hyvin (en siis varonut silmien aluetta mitenkään erityisesti).

Tahmeus kyllä jäi hiukan harmittelemaan. Onneksi kokeillessani ensimmäistä kertaa hiukset olivat hyvin kiinnitetty pois kasvoilta, etteivät ne töhnääntyneet ja liimaantuneet kasvoihin. 

Kun pyyhin aineen pois kastellulla pyyhkeellä, jäi ihoon kuitenkin öljyä, ja se tuntui pehmeältä, mistä plussaa. Kaksoispuhdistusta en välttämättä tällä iholla kuivattavana suosi, joten kasvovesi riitti viimeistelyyn, ja balmi vei hyvin meikin pois.

Mutta se tahmeus!! En tykännyt.

Toinen miinus tulee hinnasta, täällä Saksassa brändin omilla sivuilla on hintana 34 e/50 g ja 60 e/100 g purkki. Hinnoissa on todella paljon variaatioita, mutta kalliina tätä kyllä pidän, varsinkin, kun sitä vertaa noihin aiemmin käyttämiini.

Tarpeetonta sanoakin, ettei tämä mene jatkoon.

6 kommenttia:

  1. Elemiksen tuotteet ei tosiaan ole niitä kaikkein edullisimpia, vaikka pääasiassa oon itse kyllä pitänyt niistä, joita oon testannut. Tämän kierrän tosin sun arvion jälkeen kaukaa, toi tahmeus ei kuulosta lainkaan miellyttävältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun edullisemmalla hinnalla kerran saa toimivia vastaavia tuotteita, joita on miellyttävämpi käyttää, miksi tätä suosisikaan. Minullekin ensimmäinen Elemisin tuote, josta en pidä.

      Poista
  2. Harmi kun en voi tälläisiä balmeja käyttää, ärsyttävät silmiä. Elemikselta olen käyttänyt yhden tai kaksi voidetta ja voi että ne oli ihania...ihan luksuksen tuntuisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmämeikin poistoon ainakaan tätä ei suositellakaan, en tiedä, suositellaanko mitään balmeja, tosin itse käytän näitä aina siihenkin ilman ongelmia.

      Poista
  3. Kuulostaapa harmilliselta, että tuossa tahmea koostumus. Myös minä yritän muistaa pysyä tuosta tuotteesta kaukana. Tähän asti testaamista Elemiksen tuotteista olen tykännyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brändillä on kyllä hyviä tuotteita, mutta tämä on kyllä tahmeudessaan todella floppi. Onneksi ostin vaan pienen purkin, tosin senkin käyttäminen on tuskan takana.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!