maanantai 22. huhtikuuta 2024

Terveiset Valloniasta

Olen siis nyt Liègessä (valloniaksi Lîdje, hollanniksi Luik, saksaksi Lüttich), Ardennien kainalossa Vallonian maakunnassa - tai Belgian osavaltio tämä taitaa paremminkin olla. Kauan tätäkin reissua piti suunnitella ja sitä piti jo 4-5 otteeseen siirtääkin, syystä tai toisesta.

Liége-Guilleminsin rautatieasema, josta ei oikein kunnon kuvaa saanut, joten tämä on lainattu Wikipediasta.

En ole päässyt vielä hotellia pidemmälle, joten tässä vaiheessa ei voi oikein muuta kuin ihmetellä tätä Guilleminsin rautatieasemaa, onhan aikamoinen pytinki. Yritin ottaa kuvia, mutta se on niin valtava, ettei millään saa koko keksintöä samaan kuvaan.



Tuo ylempi kuva, jossa on busseja, on napattu hotellihuoneeni ikkunasta, ja alempi aseman edessä olevalta aukiolta. On kyllä erikoinen ja värikäs asemarakennus!

Minulla alkaa kokous kohta ja sen jälkeen lähden kaupungille, joten lisää juttua ja kuvia on tulossa!

Sen verran ehdin käydä paikallisessa Carrefourissa, että ostin kaikkien ihanien leivonnaisten lomasta itselleni "Boule de Berlin" -munkin kokousevääksi kahvin kanssa. Hiukan tuoreita marjoja sen kanssa. Illalla mahdollisesti sitten syömään jonnekin pidemmän kaavan mukaan.

2 kommenttia:

  1. Upea rautatieasema ja hämmästyttävää kyllä paljon uudempi kuin kuvittelin. Siinä on jotain sellaista 60-luvun avaruusajan tuntua, mutta toisaalta googlattuani arkkitehdin, ehkä se onkin enemmän kaikuja Gaudista. Kiitos kun jaoit tämän meille lukijoille! -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hämmästyttävä arkkitehtoninen viritys, eivätkä kuvat tuo sille kyllä yhtään oikeutta! Olin suorastaan mykistynyt, kun tänne saavuin!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!