keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Vähähiilihydraattiset sienilihapullat

Tänään syötiin sienilihapullia. Nämä ovat vähähiilihydraattisia, ja jauhelihaa on jatkettu herkkusienisilpulla, joten ne ovat myös maukkaita. Ohje alla.

Maukkaat sienilihapullat

400 g naudan jauhelihaa

200 g herkkusieniä

voita tai öljyä

yrttimausteita (käytin itse kuivattua maustesekoitusta, jossa on sipulia, valkosipulia, basilikaa, mustapippuria, persiljaa, timjamia, oreganoa, salviaa ja korianteria - viimeksimainittu lienee korianterin siemen).

rouhittua mustapippuria (käytän aina kun mahdollista Tellicherry-pippuria, joka on mielestäni se "hienoimman makuinen")

hienonnettua, paahdettua sipulia (=> Paahdettuja sipulihiutaleita, eli valmismauste, jonka hienonsin morttelissa jauhemaiseksi)

suolaa

n. 1/2 dl kermaa

1-2 rkl Pofiberiä

1 muna


Yrttimaustesekoitus, jota käytin, purkki on peräisin iHerbistä.

Silppua sienet ja paista niitä voissa tai öljyssä niin, että ne pehmenevät. 

Sekoita aineet nopeasti, lihapullataikinaa ei kannata vaivata turhaan!

Muotoile pulliksi uunipellille ja paista 220 C n. 10-15 minuuttia, riippuen pullien koosta. Mieluusti aina paistan pannulla yhden koepullan ensin, ihan vaan tarkistaakseni maun.


Näihin voi laittaa soosiksi vaikka purkillisen tai pari valmista pizza- tai pastakastiketta. Varsinkin, jos tarjoaa nämä pastan kanssa.

Tomaattikastikkeen terävyyttä taitan tilkalla soijakastiketta. Myös paistossa irronnut liemi on hyvä käyttää kastikkeeseen, teki niille pullille sitten mitä kastiketta tahansa.

Näin monta keskikokoista lihapullaa tuli tästä satsista!

Täytyy sanoa, etten lihapullien teossa ole koskaan onnistunut näin hyvin. Mutta ihan kertakaikkisesti parhaat pullat teki edesmennyt anoppini. Kuinka monta kertaa niitä on syöty anoppilan kylmiössä seisten kulhosta kylminä sormin - ja tietty porukalla!

2 kommenttia:

  1. Täytyypä tutkia, että onko sulla täällä muita vhh-reseptejä. Aina välillä lipsahdan pidemmäksikin aikaa hiilarimaahan, mutta sitten taas palaan vhh-ruokavalion pariin, silllä se sopii parhaiten minulle. Olen aika laiska laittamaan ruokaa. Eniten varmaan syön munakkaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on paljonkin vhh-reseptejä! Tuolta Blogin ruokaohjeet -linkistä löytyy!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!