lauantai 5. toukokuuta 2012

Toukokuun mietteitä

Huomasin tässä jokin aika takaperin että jalkalihasteni kunto on aika huono. Kun alaselässä on krooninen vika, joka vaikuttaa liikkumiseen, pitäisi näille koiville tehdä jotakin. Jumppaa siis. Kyykkyjä ja sensellaista. Ehkäpä myös kuntosalille.

Jossain vaiheessa olin myös innostunut kasvojumpasta  - sekin tapa pitäisi nyt elvyttää. Tässä joitain ohjeita. Kummasti sitä huomaa, että naamassakin on (rapakuntoisia) lihaksia, viiimeksi kun aloitin jokapäiväisen naamajumpan, olivat posket kipeinä monta päivää.

Koti on edelleen aikamoinen kaaos. Tulin siihen tulokseen, että minulla on ihan käsittämätön määrä ihan hyviä vaatteita, joita ei ole juuri koskaan käytetty, joten ne voisi laittaa jonnekin myyntiin. Suurin osa on ulkomailta ostettuja, joten menevät varmaan kaupaksi, koska ovat hiukan "erilaisia".

Ruokaremonttiakin mietin. Ostin tehosekoittimen, ja ajattelin ruveta päivittäin vääntämään viherpirtelöitä, nyt kun kesää kohti alkaa luonnostakin saada tarvikkeita. Hankin eBaysta hiukan punajuurijauhetta, gojimarjajauhetta, appelsiini- ja banaanijauhetta, joita voi tuikata maustamaan smoothieita. Itse asiassa tuosta gojimarjajauheesta tulee ihan sairaan hyviä muffinsseja seuraavasti:

- pari desiä hapantunutta kermaa tai piimää tms.
- 1 muna
- 1-2 rkl gojimarjajauhetta
- noin 50 g voita (tai vajaa dl öljyä, viimeksi laitoin kookosöljyä)
- 2 dl sokeria vastaava määrä makeutusta
- 1 rkl psylliumia
- 1-2 tl ruokasoodaa
- valkopapujauhoja ja mantelijauhetta niin, että taikina on sakean puuromaista

Lekuen kuuden muffinssin vuokaan tämä on just passeli määrä. Paistetaan 200 C kunnes ovat kypsiä. Todella mehukas ohje tämä. Joskus laitan sekaan vielä kardemummaakin. Ainesten kanssa ei ole niin nokonnuukaa, nämä muffarit onnistuvat aina!

Jospa tuolla punajuurijauheella saisi tätä verenpainetta alemmaksi.

Olen myös ajatellut, että tänä kesänä voisi hiukan terästäytyä ja kerätä villivihanneksia ja kuivata niitä. Kuulin juuri, että Ruohonjuuri myy parinsadan gramman kuivattua nokkosta hintaan miltei 15 euroa. Hui! Tuon määrän kerää ja kuivaa hetkessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!