keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Hong Kong ja matka-asiaa

Saavuin eilen illalla tänne ja tietty, koska lento oli runsaasti myöhässä, koko päivä meni ns. harakoille. Harmittelin sitä aikani, mutta toisaalta  - minä olen lomalla ja miksi stressata moisesta. Ainakaan kun sille ei voi mitään.

Tänään nukuin myöhään ja vain hiukan patikoin ympäristössä. Ei mitään erityistä, yritän vaan taas kerran orientoitua paikallisen logiikkaan. Toinen viimevuonna Barcelonasta ostettu sandaali hajosi totaalisesti, tosin se oli näyttänyt jo merkkejä siihen edellisviikolla Berliinissä, enkä silloin tutkinut sitä paremmin.


Hong Kong ei ole vertikaalinen kaupunki ainoastaan rakennustensa tai maaperänsä puolesta, myös ratikat ovat sitä!

Kävin frappélla McDonaldsilla King's Streetillä. Samalla havainnoin, että Big Mac -indeksi on 25 paikallista taalaa. Mitä se sitten onkaan Suomessa? En tiedä. Toinen hyvä indikaattori on TUC-indeksi, eli näitten keksien hinta eri puolilla maailmaa.

Syy miksi esim. Cokis-indeksi ei ole mahdollinen, on se, että monissa maissa on edelleenkin protektiivista taloutta, eli tuotetaan maan sisällä vastaavia merkkejä, eikä tuoda tai lisensoida ulkomaisia. Ainakin McDonalds VÄITTÄÄ suosivansa paikallisia tuottajia (??!), joten hinnan pitäisi siten korreloida paikallista hintatasoa.

Sitten vielä vedestä: Maissa täälläpäin ON kuuma, mutta silti ei vettä voi automaattisesti tarjota kylmänä pöytään. Ei, vaan se pitää pyytää. Intiassa paikalliset yhteistyökumppanit jopa valittivat siitä, jos vesi tuotiin pöytään hiukankaan kylmänä. ja minä PIDÄN vedestäni jääkaappijäähdytettynä!
Huomenna lisää, aion käydä pikapikaa Macaussa.


Aamiainen Hongkongin lentokentalla lentoa Denpasariin odotellessa. Kroppa ei oikein tieda, onko paiva vai yo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!