lauantai 25. kesäkuuta 2011

Ihonhoitoa

Nuorempana sita pilasi ihoaan onnistuneesti kaikenlaisella. Auringonottoa akneihon hoitoon tarkoitettujen tuotteiden kanssa, roskaruokaa, ylimitoitettua ihonhoitoa nain vain muutamia asioita mainitakseni. Tuloksena oli kirjava iho suurine huokosineen ja maksalaiskineen.

Niista olen kaikista paassyt nyt jotakuinkin eroon vahan huolellisemmalla harkinnalla. Vahahiilihydraattisella ruokavaliollakin lienee osansa asiaan. Ne maksalaiskat muuten kasvoissa olivat aikoinaan niin pahat, etta kun kavin valoimpulssihoidossa dermatologilla (ja kasvot olivat "mustelmilla" sen jalken liki pari viikkoa), han kommentoi pigmentin olevan niin syvalla, ettei yksi kerta millaan tehoaisi. Eika tehonnutkaan.

Talla hetkella olen enemman kuin tyytyvainen naamaani, jossa tosin vuodet ja maan vetovoima alkavat nakya, mutta silti naytan yli 10 vuotta ikaistani nuoremmalta.

Aiemmassa postauksessani mainitsin kayttamani lisaravinteet, eli tassa sitten ulkoisesti kaytettavia tuotteita.

Ihoni on edelleen couperoottinen sekaiho ja kiiltelee herkasti. Tahan loysin avun Dermalogican ihonhoitosarjasta. Yolla kaytan Clean Start Bedtime for Breakouts -geelia, joka yllattavaa kylla tasoittaa ihon varin todella hyvin (siis se ei kuitenkaan sisalla varipigmentteja). Rauhoittaa couperosaa hyvin! Paivalla menee meikin alla Dermalogican Oil Control Lotion. Valilla kaytan meikin alla myos Calvin Kleinin ihohuokosia supistavaa ja vaalentavaa meikkiprimeria ja/tai Dr. Brandtin Flaws No More Skin Perfectoria. Taman viimeksimainitun kaytto vatii hiukan opettelua, mutta silla saa jo itsessaankin kauniin ihon, ilman meikkipohjaakin.

Silmanymparysvoiteista olen hyvaksi havainnut Goodskin Labsin Tri-Aktiline Instant Deep Wrinkle Fillerin, jota kaytan paivin oin.

Meikkipohjista suosin mineraalipuutereita joko Lily Lolo -merkilta (joiden UK:n nettikaupassa on todella erinomainen palvelu: www.lilylolo.co.uk ) tai Jane Iredalelta.

Kosmetiikkaa ostan paaasiassa netista (en jaksa millaan juosta kaupoissa!), ja esimerkiksi www.strawberrynet.com on hyva ostopaikka, jossa on usein hyvia tarjouksia. Myos www.ebay.com 'ista voi tehda loytoja.

Yksi viimeaikainen loytoni on Dermaglow'n Radiance Rx Anti-Aging Mineral Brightening Treatment. Mineraalijauhetta putkilossa, jonka toisessa paassa on harja. Tata kun huiskauttaa esimerkiksi vasyneitten silmien alle, niin johan ilme kirkastuu kummasti! Valitettavasti taman valmistus on kuulemma lopetettu, joten jotkut kanadalaiset (merkki on sielta) nettikaupat myyvat sita pilkkahinnoin (esim. eSkincarestore), kun taas Suomessa esim. Kicks nyhtaisee siita yli 80 euroa. Omani ostin netista, mutta ellen olisi sita sielta saanut, olisin kylla pulittanut sen 80 ihan suosiolla, silla se on todella hyva ja riittoisa tuote.

Rypyista jos puhutaan, on oikeastaan ainoa huolenaiheeni ollut orastava Sibeliusryppy kulmien valissa, mutta sita olen onnistunut haivyttamaan talla:

http://www.iherb.com/Greensations-Venomous-Thermal-Anti-Wrinkle-Serum-With-Syn-Ake-0-35-oz-10-ml/25811?at=0

Vartalolle kaytan yleensa oljyja muutamalla tipalla jotain aromaterapiaoljya. Esimerkiksi tangeriini-litseasekoitus aprikoosinkivioljyssa antaa puhtia aamulle!

Sitten olen aarettoman ihastunut iHerbin edullisiin monoi-oljyihin:

http://www.iherb.com/Search?kw=monoi

Aitoa kamaa ei mistaan saa noin edullisesti! Suosikkini ovat Tiare (tahitilainen gardenia) ja ylang-ylang.

Minulla on paksut hiukset, mutta ikuinen paanahan kuivuus ja hilse vaivaavat. Usein hieronkin paanahkaan monoioljya ennen pesua. Kookosoljyhan on antifungaalinen.

Minun hilseeseeni eivat ole kasikauppavalmisteet tehonneet (sitapaitsi jos varjaa hiuksiaan, niiden kaytto ei kannata, silla ne haalistavat varin, sanoi kampaajani). Tama auttoi tosin sitten kertaheitolla:

http://www.iherb.com/Jason-Natural-Dandruff-Relief-All-Natural-Hair-Scalp-Therapy-System-Dandruff-Shampoo-355-ml-12-fl-oz/6253?at=0

Tassa viela vinkki niille, jotka haluavat lumivalkoiset hampaat:

http://www.iherb.com/Dr-Nick-s-White-Healthy-Natural-Whitening-Toothpaste-Polar-Mint-2-oz-56-7-g/28251?at=0

Ihonpuhdistukseen kaytan joko Aqualan L:aa ja vetta, tai sitten Kuolleen meren suolasaippuaa. Nyt kun se loppuu, ajattelin kokeilla tata:

http://www.iherb.com/Dr-Ohhira-s-Essential-Formulas-Inc-Probiotic-Kampuku-Beauty-Soap-2-82-oz-80-g/9125?at=0

Kerron sitten, milta se vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!