perjantai 20. tammikuuta 2012

Parasta pihvia!

Nyt oli kylla paivallinen parempi kuin monissa ravintoloissa. Ostin muutama paiva sitten pari kasslerpihvia, ja en oikein ensin tiennyt, miten ne laittaisi.

Tamaan sitten haudutin pakasteparsakaalta valkosipulivoissa, ja nakattuani ne pannulta lautaselle, laitoin hyvinkin puoli paivaa huoneenlammossa paketissaan seisoneet pihvit siihen. Ne ottivat hyvin varia, ja muutaman minuutin paistelun jalkeen maustoin ne merisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laitoin pihvin lautaselle parsakaalinuppujen viereen, ja lautasen miedolle lammolle uuniin.

Viimeisena sulatin voita pannulla, lisasin siihen kuullottumaan yhden silputun sipulin. Kun sipulit olivat pehmenneet, niin sekaan nakattiin rasiallinen pienia ja viipaloituja herkkusienia. Jalleen muutama minuutti paistamista, sekaan purkki kermaa ja annoin seoksen kiehua kasaan muhennokseksi. Mausteeksi merisuolaa ja mustapippuria

Annos oli valmiina taman nakoinen:

Jollei tama nayta tayspainoiselta aterialta, mika sitten on sita?
Harvoin saa ravintoloistakaan yhta hyvaa annosta, vaikka itseani nyt kehunkin. Tassakin annoksessa on n. 200 g kasviksia. Jos parsakaalen olisi vaihtanut perunoihin, olisi annos menettanyt todella paljon makuaan. Miettikaa sita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!