sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Munakoisodippi

Näin vapun korvalla ajattelin laittaa munakoisodippiä. Tämä on aika helppo ohje, eikä määrillä ole niin hirveää väliä, joten kunhan sinnepäin. Kahdesta isosta munakoisosta riittää noin neljälle, riippuen tietty käyttääkö sitä dippinä vai laittaako sitä pienten paahdettujen leipäviipaleiden päälle bruschettameiningillä.

Dippailtavaksi tähän voi laittaa kaikkea leivästä, kasvistikuista tai kebebvartaista lähtien. Niin, ja se paranee säilyttämisen myötä, joskin tosin kannattaa pitää järki päässä sen säilyttelynkin kanssa. Yleensä se toki hupenee aika nopeasti parempiin suihin, mutta kekkereitä ja piknikkejä varten kannattaa tehdä se jo edellisenä päivänä.



Munakoisodippi

2 isoa munakoisoa
2-4 valkosipulinkynttä
tuoretta rosmariinia ja timjamia
oliiviöljyä
sitruuna
turkkilaista jogurttia
merisuolaa

Laita uuni 200 C. Halkaise munakoisot ja kuori ja halkaise valkosipulit. Hiero valkosipulin puolikkaalla kunkin munakoison leikkauspintaa ja jätä valkosipulipala koisonpuolikkaan päälle.

Ota yrteista pienenpieniä oksia (älä käytä puumaisinta osaa!) ja pistele ne pystyyn munakoisojen leikkauspintaan. Ripottele päälle hiukan merisuolaa, laita koisonpuolikkaat taas yhteen ja kääri kumpikin munakoiso tinafolioon (rullaa folio ympärille ja käännä päät kiinni kuten karamellien paperoinnissa). Laita ne uuniin ja anna kypsyä pehmeiksi.

Ota pehmenneet koisopaketit uunista, avaa ne ja kun koisonpuolikkaat ovat saaneet hiukan jäähtyä, kaavi sisus kulhoon. Älä ota mukaan kovin kovaksi jääneitä yrtinoksia. Jos tulee kuorta mukaan, se ei haittaa.

Laita hiukan oliiviöljyä pannuun ja kuumenna siinä koisoseosta siten, että se sakenee. Nosta jäähtymään ja lisää turkkilaista jogurttia sekaan. Sekoita, lisää vastapuristettua sitruunamehua ja suolaa, jos on tarvis.

Koristele tarpeen mukaan vaikka hienonnetuilla korianterinlehdillä ja dippi on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!