keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Pinaatti-mansikkasalaatti

Kuulostaako omituiselta? Kun maistat, et pidä sitä enää ollenkan omituisena! Olen aiemmin postannut tänne pinaattia sisältävän vihersmoothien ohjeen, joka taatusti maistuu pinaatista pitämättömällekin, ja samaa sanon tästä salaatista.

Ohjetta ei tarvitse noudattaa orjallisesti! Sokeria on amerikkalaiseen tapaan paljon (jätänkin sen nykyään kokonaan pois, eikä se välttis tarvitse noita siemeniäkään). Tänään minun illalliseni oli 100 g babypinaattia revittynä lautaselle sen kummemmin ruotoja pois pätkimättä (olivat ihanan rapeita) ja siihen sitten runsaalla kädellä paloiteltuja mansikoita. Kastikkeena vapaalla kädellä kaadettua saksanpähkinäöljyä ja balsamicoa. Olin aikonut lisätä siihen pekaanipähkinöitä, mutta ne tuli jo aiemmin syötyä (hupsis!). Salaatin pöyhin suoraan kastikkeineen lautaselle. Tämä on kesän grillibileiden herkkusalaatti!




Pinaatti-mansikkasalaatti

250 g babypinaattia
350 g tuoreita mansikoita
2 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl unikonsiemeniä
runsas 1 dl miedonmakuista kasvisöljyä
runsas 1 dl balsamicoa (balsamicon sijasta voi käyttää myös joko puna- tai valkoviinietikkaa)
100 g sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta (minusta aivan liikaa, ks. kommentit)
(tilliä)
mustapippuria


Huuhtele pinaatti ja nypi kovat lehtiruodin päät pois, jos sellaisia on. Valuta hyvin ja kaada kulhoon.

Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla, varo kuitenkin niiden polttamista.

Sekoita öljy, balsamico, makeutus, seesaminsiemenet ja unikonsiemenet. Rouhaise mukaan mustapippuria.

Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne.

Pöyhi mansikansiivut pinaatin sekaan ja kaada päälle kastike pöyhien se salaatin sekaan. Koristele tuoreella tillillä ja tarjoa.

Jos tarjoat salaatin valmiina annoksina, kokoa annokset lautasille laittamalla pinaatit pediksi mansikoille ja pirskottamalla kastike ja koristeet päälle.

3 kommenttia:

  1. Hei :)
    Tulin kurkkaamaan vinkistäsi. Näyttää ja kuulostaa hyvältä - sokerin määrä on kieltämättä aika kova. Nyt minulla olisi mansikoita mutta uutta pinaattikasvustoa saa odotella jonkun viikon...
    Jos molempia vielä samaan aikaan tuoreena takapihalta löytyy niin kokeilen ilmanmuuta. Sokerin korvaan ehkä max. yhdellä ruokalusikallisella mascobadoa. Sen aromi voisi muutenkin olla sopivampi balsamicoon?

    VastaaPoista
  2. Tuo on vain se alkuperäinen, amerikkalainen ohje. Itse laitan nykyään kastikkeeksi vain öljyä ja balsamicoa, se riittää, eikä mitään makeampaa tarvita. On se vaan NIIn hyvää....!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä!:) Tätä pitää kokeilla nyt, kun pinaattia ja mansikoita on omasta takaa. Hurjalta tuntuu alkuperäinen sokerimäärä, mutta uskon, ettei sokeria tarvitse laittaa ollenkaan. Onhan mansikoissa ja balsamicossa makeutta jo ihan tarpeeksi.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!