maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tomaatti-linssikeitto

Minulta kyseltiin linssikeiton ohjetta, ja tuli mieleen, että miksi en itse tekisi sitä pitkästä aikaa. Tämä keitto on äärettömän helppo tehdä, ja itse en niin hirveän paljoa välitä pavuista, joten jätän ne yleensä pois.

Keitto on itse asiassa aurinkoisen oranssista, mutta iPhone valitettevasti ei osannut vangita oikeaa väriä :(

Tomaatti-linssikeitto

1 rkl voita
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 dl punaisia linssejä (Go Green)
litra vettä
1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 tlk tomaattimurskaa (400-500 g)
(1 tlk valkoisia säilykepapuja (400 g) - mikäli vedessä säilöttyjä, valuta vesi pois)
1 prk creme fraichea (200 g) Välimeren maut tai maustamatonta)

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo linssit juoksevan veden alla lävikössä ja jätä valumaan. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu siinä, varo ettei saa väriä. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. ja kiehauta. Lisää Linssit ja anna poreilla kannen alla n. 15 min miedolla lämmöllä.

Lisää tomaattimurska ja pavut. Hauduta 25 min. Lisää creme fraiche, kuumenna ja tarkista maku (suolaa, pippuria myllystä).

Mitä useammin tätä lämmittää, sen parempaa se on. Nyt on alkanut kaupoista saada onneksi sellaisiakin  kasviasliemikuutioita, joissa ei ole keinotekoisia makuaineita. Jos sellaisia liemikuutioita iHerbistä tilaat, hyvä merkki on Rapunzel.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!