keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kiireisen päivän superateria

Kiireisiä päiviä on minun elämässäni riittänyt, ja riittää edelleen. Jos istun esimerkiksi koko päivän videokonferensseissa, ei siinä oikein voi ruvetä mussuttamaan vastapuolen nähden jotakin voikkaria tms. Jos nyt kysyt, että miten vastapuoli pysyy koko päivän hengissä, voin valaista, että hyvin usein webexwjä ja TC :itä on monta peräkkäin ja eri asiakkaitteni kanssa. Yleensä tällaisiksi päiviksi suunnittelen nestemäisen ruokavalion, eli jotakin mukista juotavaa sosekeittoa, jota on termoksessa pöydällä valmiina. Sitä voi sitten juoda kahvin ja veden asemesta.

Itse asiassa joskus kävi mielessä, että onkohan tällainen kasviskeitto ihan terveellistä pidemmän päälle ja että mahtaakohan siitä saada kaikki tarvittavat ravinteet? Tällöin syön lisäksi vitamiinipillereitä.

Joku muukin oli miettinyt samaa asiaa, ja satuin saamaan muutaman pussin funtsimisen tuotetta, eli Ambronitea kokeiltavakseni.


Ilmeisimmin tätä superruoka-aineita sisältävää ateriankorviketta ei ole kovinkaan paljoa mainostettu, koska en ollut kuullutkaan.

Yksi pussillinen, joka  veteen, sisältää 500 kcal, 30 g proteiinia, sekä kuitua ja lukuisia vitamiineja ja mineraaleja. Myös omega-rasvahappoja (3 ja 6).

Jauhe sisältää vain luomuja ja vegaanisia ainesosia, kuten kauraa, kookosta, lucumaa, chlorellaa, mustikkaa, tyrniä, ruskean riisin proteiinia, nokkosta, ravintohiivaa (jota ei pidä sekoittaa ns. tavalliseen hiivaan), riisinlesettä, pinaattia, spirulinaa, mantelia, omenaa, pellavansiementä, mineraalisuolaa, parapähkinää ja mustaherukkaa.

Hmmm....kuulostaa kyllä kaikenkaikkiaan paljon paremmalta kuin pelkkä kasvissosekeitto tai proteiinishaket salilta tultua.

Maku on aika mieto, hiukan pähkinäinen. Hiukan kuin raakapuuroa. Minä en sitä moiti, mutta siitä saa kyllä eri variaatioita, kunhan esimerkiksi sekoittaa siihen blenderissä hiukan puolijäisiä marjoja. Tosin silloin kalorimääräkin muuttuu. Steviaakin voi lisätä  - tai vaikka kaakaojauhetta ja steviaa.

Nyt kesällä kun on vähän tullut "lomailtuakin", hoksasin, että todella huonona aamiaisensyöjänä voisin kokeilla juoda puoli pussillista ennen treeniä, ja loput sitten treenin jälkeen. No, sepäs olikin hyvin ajateltu, sillä hikiliikunta luisti todella hyvin.

Käsittääkseni Ambronite on suomalainen keksintö, mutta en löytänyt mitään SOME-sivuja, joskin Wikipediassa oli jotakin englanniksi.

Onko joku lukijoista kokeillut Ambronitea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!