keskiviikko 5. elokuuta 2015

Vilkaisu lompsaan

Nyt hiukan erilainen postaus... Isävainaani oli Suomen Numismaattisen yhdistyksen perustajajäseniä aikoinaan, ja rahojen kokoaminen oli hänen suurin harrastuksensa. Samasta syystä minäkin tiedän aiheesta jotakin.

Kuinka moni on löytänyt lompakostaan joskus erikoiseurokolikon? Minä tsekkaan vaihtorahani aina, ja varsinkin Euromaiden lentokenttävierailujen jälkeen, jos olen ostanut jotakin.


Mies löysi eilen lompakostaan juhlarahan, jonka arvo on jo nyt yli kymmenkertainen pienen painetun määrän takia. Kehoitin häntä laittamaan sen talteen. Ylläolevaan kuvaan laitoin muutaman omistamani erikoiseuron, niitä on tosin jossain enemmänkin. Vasemmalla alhaalla oleva kahden euron lantti profiilikuvalla ei tosin ole mikään erikoiskappale, vaan se on Luxembourgin raha (Letzebuerg).

Suomalaiset erikoisrahat löytää täältä, ja muiden maiden erikoisrahat esimerkiksi täältä. Googlaamalla löytyy muitakin tietolähteitä.

Joidenkin arvioiden mukaan 1 centin kolikkokin saattaa tulla jossakin vaiheessa häviämään, joten niitäkin jotkut keräilevät. Ja jos niin käy, että Kreikka joutuu jättämään/jättää euron, kreikkalaisista eurorahoista saattaa tulla hyvinkin kysyttyä tavaraa!

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!