torstai 16. huhtikuuta 2020

Pinaattimunakas

Eilen en viitsinyt lähteä kauppaan, ja kun pakastimesta löytyi Lidlin hienonnettua pinaattia ja kun kananmuniakin löytyi ihan sopivasti, päätin pyöräyttää illalliseksi pinaattimunakkaan. Enkä tosiaan muistanutkaan, kuinka hyvää se voikin olla! Tässä ohje, josta riittää ateriaksi kahdelle, aamiaiselle tai brunssille muun ruoan ohella jopa neljälle.

Valmis munakas pannulla.


Pinaattimunakas 


Pinaattimuhennos:

pari isoa kourallista (n. 200-250 g) Lidlin hienonnettua pakastepinaattia (on hiukan isompina palasina kuin muiden merkkien pakastepinaatti)
1 1/2 - 2 dl kermaa (kunnollista sellaista)
jauhettua valkopippuria ja suolaa

Laita pinaatti ja kerma paistinpannulle ja anna kiehua kasaan muhennokseksi. Mausta ja pidä lämpimässä.

Munakas:

5 kananmunaa
3/4 dl kermamaitoa
valkopippuria, suolaa
voita paistamiseen

Riko munat kulhoon ja lisää muut aineet. Vatkaa seos tasaiseksi. Maista suolapitoisuus.

Sulata voi (teflon)pannulla miedolla lämmöllä. Kaada munaseos siihen. Lieden ei saa olla liian kuuma. Munakkaasta tulee kuohkea seuraavasti:




Kun munakas alkaa pikkuhiljaa pohjasta hyytyä, kaavi hyytynyttä osaa pannun keskelle niin kauan, kun raaka seos täyttää pannun reunoilta. Jotkut käyttävät myös sekoittelutekniikkaa. Tärkeintä on se, että munakkaasta tulee kuohkea, eikä se paistu kuin räiskäleet itsekseen. Tämä tietty vaatii hiukan seisoskelua hellan ääressä, mutta tulos on hyvä. Älä kuumenna hellaa liikaa, muuten se helposti palaa pohjaan. Munakkaan ei tarvitse ruskistua, kunhan se hyytyy ja pysyy mehevänä.


Kaada lämpimänä pidetty pinaattimuhennos munakkaalle kuten kuvassa ja käännä muhennokseton puoli muhennoksen yli.

Tämä oli kyllä tajuttoman herkullista, ja niin yksinkertaista!

10 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tätä pitää kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla oli tuota Lidlin pakastepinaattia ja en tiennyt sen olevan isompina paloina.Tein siitä pinaattilättyjä ja mun vispilään jäi melkoinen pinaattilieju! Ei siis ihan toiminut pinaattilätyissä. Oli iso pussi niin jäi jäljelle,että voisi kyllä tuota sun reseptiä kokeilla,sopii se pinaattilieju paremmin tuohon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tähän se käy paremmin kuin ihan hienoksi jauhettu. Lidlissä on tosin muistaakseni sellaista kokonaisinakin lehtinä pakastettua pinaattia, mikä taas ehkä on turhankin "karkeaa". Tai saattaahan siitäkin ihan hyvää tulla....

      Poista
  3. Vaikuttaa herkulliselta, eikä ole paljon turhaa vaivaa. Pitääpä kokeilla, koska pakasteessa on pinaattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan nopea pyöräyttää. Edullista ruokaa.

      Täytyy tunnustaa, että munakasta pyöritellessäni olin laittanut pienemmälle lautaselle "maistiaispinaatit" ja enemmänkin sitä täytettä olisi mennyt munakkaanvalmistuksen lomassa, mutta kun piti miehellekin jäädä jotakin :)

      Poista
  4. Todella kivan ja helpon oloinen resepti, kiitos kovasti!

    Sinulla on sekä täytteessä että munakkaassa valkopippuri mustapippurin sijasta eli kerrotko, miten nämä pippurit eroavat toisistaan ja miten ero vaikuttaa makuun. Olen joskus lukenut jostain, että valkopippuri olisi jostain syystä parempi, mutta en muista yhtään mikä se juttu oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. valkopippuri on sellainen vanhanajan mauste, joka tuo ainakin minulle lapsuuden mieleen. Jotenkin tykkään siitä enemmän kuin mustapippurista, ja laitankin sitä kaikkiin ruokiin, ja käytän myös mustapippurin lisänä. Voihan tähän toki käyttää mustapippuriakin, mutta varsinkin tuossa pinaattitäytteessä valkopippuri on mielestäni aika ehdoton, ja se saa myös maistua. Makuasioita, tietty!

      Poista
    2. Tästähän voisi kyllä sorvata ihan oman postauksenkin...

      Poista
    3. Jos vaan ehdit niin kiinnostaisi ehdottomasti. Ja kiitos vastauksesta!

      Poista
    4. Siellä sekin postaus nyt sitten on :D

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!