keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Medik8 Super Ferulic C

Aiemmassa C-vitamiiniseerumipostauksessa mainitsin ohimennen myös tämän Medik8-sarjan C-vitamiini-ferulahapposeerumin. Postaus on luettavissa täältä.

Tätä piti kyllä makustella aikansa, ennen kuin sain tämän postauksen aikaiseksi.

C-vitamiinin varmaan kaikki tuntevat, mutta ferulahappo lienee hiukan oudompi. Se on lyhyesti sanoen antioksidanttinen aine, joka sopii erityisesti C-vitamiinin kanssa käytettäväksi, sillä se lisää C-vitamiinin stabiiliutta. Ferulahappo toimii myös hyvin esimerkiksi E-vitamiinin kanssa, mutta koska se on happo, sitä ei kannata käyttää yhdessä esimerkiksi alfahydroksi- tai beetahydroksihappojen kanssa. 

Retinolin kanssa ferulahappo toimii todella hyvin sellaisenaan, mutta en sekoittaisi tätä seeerumia retinolin kanssa, sillä retinoli ja C-vitamiini saattavat yhdessä ärsyttää ihoa liikaa.

Ferulahappo ei korjaa jo syntyneitä juonteita, mutta hidastaa ihon vanhenemista, ja varsinkin aurinkosuojan alla käytettynä se on parhaimmillaan.

Ferulahappo on myös hyvä akneiholle ja hillitsee ihon ärtyneisyyttä ja punoitusta.

Mutta tämä seerumi... Olin todella hämmästynyt siitä, miten paksua se on, rasvaisen oloista, ja sen kanssa todella saa tehdä töitä, että sen saa työstettyä ihoon. Iltaisin sen saa uppoamaan pitkällä hieronnalla, eikä se välttämättä edes tarvitse voidetta ylleen.

Meikin alle en tätä edes yrittäisi laittaa, mutta kyllähän se iltaisin asiansa hoitaa.

Hinta kipuaa kahdeksankympin paremmalle puolelle / 30 ml pipettipullo. Tosin nyt esim. Yliopiston apteekki myy sitä alennuksella, jolloin hinnaksi jää hiukan yli 60 e.

2 kommenttia:

  1. Hmm... Jännä et tää oli sulla noin rasvaista. Oon käyttänyt tätä 3 pulloa ja oon kyllä huomannut, et koostumukset on vähän vaihdelleet. Mulla toimii kyllä hyvin meikin alla. Tätä riittää tosi pieni määrä. Yksi noista mun pulloista oli selvästi öljyisempi koostumukseltaan kuin muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, onpa hassua, jos koostumus noin vaihtelee!

      Sulla on varmaan kuivempi iho kuin mulla? Tai siis mullakin on muuttunut kuivemmaksi viime vuoden aikana, mutta on silti sen verran rasvaa tuottava (öljyinen), etten kyllä mitenkään tätä meikin alle edes voisi kuvitella, en, vaikka sitä kuinka vähän laittaisi.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!