maanantai 26. joulukuuta 2022

Nuukailua: ihonhoitoa alle kympin tuotteilla

Jahas, joulun törsäilyjen jälkeen voidaan siirtyä pihistelyasteelle ja katsastaa, miten ihoa voidaan hyvin hoitaa alle kympin tuotteilla. 

Joissain lukemissani blogipostauksissa on esitelty kyseisen kirjoittajan ihon hoitoa alle kympin tuotteilla, mutta ajattelin itse enemmänkin kerätä tähän vinkkejä edullisista tuotteista. Jokainen voi sitten vaikka niistä löytää oman sopivan yhdistelmänsä. EDIT: Tosin tulihan tähän nyt tietty kuitenkin omia suosikkejani, eli ei se sitten ihan näin onnistunutkaan... Postaan nyt sitten tämän.

Ongelmaksi muodostui postausta miettiessäni eräänlainen objektiivisuusaspekti: Miten määritellä se "alle kymmenen euron tuote"? Kyllähän pikkupakkauksia kalliimmistakin tuotteista saattaa saada alle kympillä. 

Koska litrahintojen vertailu tekisi asiasta ihan turhan monimutkaisen, päädyin sulkemaan pois matkakoot ja näytepakkaukset. Fair enough? Pilkunkiksauttaja-tutkimusammattilaisena pitäisi myös päättää määritelmä matkakoolle. Tämä taas sitten riippuisi kyllä käyttötarkoituksesta. Toisinsanoen esimerkiksi meikinpoistoainetta ei taatusti kulu niin teollisia määriä kuin esimerkiksi kasvovoidetta, vai olenko väärässä? 

Tämä määritys nyt sitten jäi, koska homma menisi vähän pipariksi ja markkinoiden edullisimpia litrahintoja on työlästä etsiä ja laskea. Mitään ihan pikkupurnukoita (näytekokoja tms.) ei mikään listatuista kuitenkaan ole.

Aloitetaan ihon puhdistuksesta, se kai on loogisinta? Puhdistusöljyllä saa meikit poistettua näppärästi, ja silkan öljyn korvikkeena minulla on käytössä kaksi Skincityn tuotetta.

Tässä balmissa on mm. mango- ja sheavoita ja skvalaania.  Todella  hyvä iholle.

Toiseen puhdistusvaiheeseen sopii saman merkin vaahtoava putsari, jossa on myös mm. mangovoita, kookosta ja vihreää kaviaaria (??!!!!). Ei kuivata ihoa.


Nyt menee vähän yhden firman tuotteiden mainostamiseksi, mutta tulipa nyt shoppailtua... Kehuin tätä puikkomaista putsaria aiemmin täällä. Ihan samaa ei näytä enää olevan saatavilla, mutta vastaavia löytyy.

Kuvassa on muuten myös näppärä kahvihippukuorintapuikko. Tykkään.

Samaa sarjaa on syväkosteuttava kasvovesi, joka vaikuttaa todella pätevältä. En ole kokeillut mutta se on ostoslistallani. Se sisältää rauhoittavaa kauraöljyä, pantenolia (B5-vitamiini), kamomillaa, hyaluronihappoa, rohtosammakonputkea ja lakritsinjuurta. Kuvakaappaus: Skincity.

Kasvovesissä mennään vaikka vanhanaikaisella appelsiininkukkavedellä. Merkki on Avril. Mihin ihmeeseen nämä vanhan ajan apteekin kukkaisvedet oikein ovat joutuneet? Ei taida löytyä monesta apteekista vanhanajan ruskeassa lasipullossa, eikä tämäkään ole sellainen.

Koska oma naamani on edelleen herkästi punoittavaa ja kukkivaa sorttia, joudun helpottamaan asiaa esimerkiksi tällä sinkkisuihkeella, joka rauhoittaa tulehdusta. Tämä Novexpert Trio-Zinc Face Mist maksaa edullisimmillaan ilahduttavasti alta vitosen. Se sopii muuten myös meikin kiinnitykseen ja oikeasti toimiikin siinä.

Toisena vaihtoehtona voi harkita Novexpertin Magnesium Mist -suihketta, joka myös rauhoittaa ihoa. Hintaa tälle tulee edullisimmillaan noin euron enemmän kuin tuolle sinkkisuihkeelle.

Seerumi! Nyt ei ole kuin yksi vaihtoehto ja tämä se vasta ässä on! Edullisimmillaan iso 100 ml:n tuubin saa nippanappa kympin pintaan.


Tätä parempaa seerumintapaista ei takuulla tähän hintaan löydy. Nimensä mukaan se sisältää kosteuttavaa ksylitolia ja D-vitamiinia, joka sekin kosteuttaa. Aiempaa mainintaa tuotteesta täällä

Pysytäänpä tylsissä apteekkituotteissa. Kun oma ihoni kuivuu, se näkyy ensin poskipäissä, jotka alkavat punottaa. Kosmetologini neuvoi käyttämään Acon Minidermiä, sekin siis mainittiin tuossa edellisessä linkissä. Voide sisältää 20% glyseriiniä, ja sitä voi muuten käyttää myös ihon puhdistukseen ja naamioksi. 

Toinen SOS-voide, jota käytän kuivalle iholle on Eucerinin Aquaphor. Sillä saa hoidettua myös huulet ja se käy vaikka huulikiillosta. Xylidermiä alle.


Ei nyt tullut ihan niin. jännittävä postaus kuin ajattelin, mutta toivottavasti tykkäätte vinkeistä, vaikka ne vähän tylsiä ovatkin 😘.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!