keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Fiiliksiä Saksanmaalta

Täällä Nordrhein-Westfalenissa on ollut pari viikkoa todella "irlantilainen" ilma, eli vettä on tullut vaakatasossa, ja on ollut harmaata ja kylmää, todella tuulistakin. Eli varsin "kotoisa" olo. Eilen ilma kylmeni ja sääkin muuttui pilvettömäksi sekä aurinko paistoi. Menin aamulla töihin ja ihmettelin pieniä lumikerroksia muutamien ohiajavien autojen päällä ja Elisenbrunnin puiston jäätyneitä vesilätäköitä.

Kreislauf des Geldes ei ollut kuitenkaan puistossa jäätynyt.

Tässä suihkulähteessä virtaa sama rikkipitoinen ja haiseva termaalinen vesi kuin puiston toisella puolella olevassa Elisenbrunnin varsinaisessa pylväikkörakennuksessa.


Aachenhan on ikivanha kylpyläkaupunki ja täällä ovat käyneet kylpemässä monet kuuluisat henkilöt aina Pietari Suuresta ja Giacomo Casanovasta lähtien. Voit lukea täältä lisää.



Tätä kerjäläisten ja kodittomien määrää täällä ihmettelen, Tuossa pyöreän suihkulähteen vieressä on Dm, jossa käyn usein ostoksilla. Dm:n edustalla on miltei poikkeuksetta eräs ilmeisesti koditon kerjäläinen "heppansa" kanssa. Tämä on siis kulman takana ulko-ovestani, ja silläkin matkalla sieltä tähän on yleensä muutama muukin käsi pitkällä. Tämä henkilö kiinnittää aina huomioni tämän leluheppansa kanssa.

Ihmiset näkyvät hakevan usein näille kodittomille leivonnaisia kulman leipomoista, joita täällä tosiaan riittää. Niissä on kauniit ikkunat, joiden somistukset vaihtuvat usein.



Somisteiden lisäksi valikoima on mahtava ja tarjontaa riittää... 


Töissäkin on alkanut olla todella kiirettä, vähän löysästi nuo kaksi ekaa viikkoa jo menikin totutellessa talon tavoille. Tässä vaiheessa voi vaan todeta, että lääkekehitystoiminta on suurimmaksi osaksi yhtä "vikapäivystystä" 😂😂😅, jota kauniimmin voisi sanoa alituiseksi "ongelmienratkaisuralliksi". Se tosin ei ole mitään uutta. Aina sattuu ja tapahtuu, vaikka kuinka yrittäisi ajatella asiat etukäteen. Enkä tarkoita tällä potilasturvallisuutta, se varmistetaan kyllä todella hyvin.

Mutta kyllä tämän työn tuloksiakin sitten voi vaan ihmetellä ja ihastella. Yksi työnantajani markkinoilla oleva tuote on kipulaastari, jonka vaikuttava aine on chilipippueista saatava kapsaisiini. Kyseessä on reseptilääke, joten en tässä mainitse mitään kauppanimiä, mutta tiettyihin kipuihin se auttaa 30 minuutin käytön jälkeen jopa kolme viikkoa. 

Nyt on työn alla kipulääkekandidaatti, jota tehdään kaktuksentapaisesta kasvista.

Jokainen on kai kuullut maailmanlaajuisesta opioidikriisistä? Tässä mielessä olisi siis hyvä, jos markkinoille tulisi lisää tällaisia ei-opiodipohjaisia, vahvoja kipulääkkeitä, eli hyvällä asialla ollaan. Kivun kanssa ei tarvitse kenenkään elää!

2 kommenttia:

  1. Heh, tänään on kansainvälinen lumiukkopäivä, Welttag des Schneemanns, World Day of Snowman. Tämä on yksi hassuista ja tarpeettomista merkkipäivistä, saksalaisen Cornelius Grätz´in keksimä.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!