perjantai 20. joulukuuta 2024

Jauhelihapyitä illalliseksi

Ei ollut kovin kauniin näköinen tämä ruokalaji, mutta sitäkin paremman makuinen. Nämä pyyt saivat täytteeseensä Koskenlaskija-sulatejuustoa.


Jauhelihapyyt

n. 1 dl kuohukermaa
n. 1 dl korppujauhoja
1 iso sipuli silputtuna (meillä ei nyt ollut sipuleita, joten laiton pari isoa teelusikallista kuivattua ja paahdettua sipulirouhetta) - jos käytät tuoretta sipulia, kuullota sipulisilppu pannulla pienessä öljytilkassa
300 g jauhelihaa (naudan rotukarjajauhista oli tämä)
2 munaa
runsaahkosti rouhittua mustapippuria, jauhettua valkopippuria, maustepippuria ja maun mukaan suolaa

Täytteeseen n. 1/2 pakettia Koskenlaskijaa (n. cm:n paksuina viipaleina, jotka vielä puolitetaan)

Laita korppujauhot, kerma, mausteet ja rikotut munat kulhoon odottamaan, että korppujauhot turpoavat (taisi olla n. 1/2 tuntia ja). Sekoita kaikki ainekset ja paista pannulla pikkuruinen koekakkara ja maista. Lisää tarvittaessa kermaa/mausteita tms.



Paista n. 200 C uunissa keskitasolla leivinpaperin päällä kypsiksi (olisiko ollut puolisen tuntia. Nämä pyyt vähän falskasivat ja juustoa valui ulos, mutta nostelin ne sellaisenaan kastikkeeseen noiden valumajälkien kanssa.


Kastike tehtiin tällaisesta pussista, mutta ihan tavallisen ja kermaisen ruskean kastikkeen varmaan osaa jokainen tehdä.

Olen aina sanonut, että minä en osaa tehdä pannaria, enkä lihapullia, mutta tämä "pyytaikina" onnistui ihan yli odotusten, ja oli sopivan pippuristakin vielä. Pannarin tekoakin olen opetellut, mutta sitä ei ollut tarjolla tänään, ehkä sitten huomenna.

Näitä pyitä valmistettiin (ja syötiin) yhdessä erään herrashenkilön kanssa, jonka suu napsasi vielä näitten perään koko loppuillan 😀. Huomiseksikin niitä vielä jäi. Tarjoa höyrytettyjen perunoide/perunamuusin/basmati- tai jasmiiniriisin/pastan kera. Meillä oli höyrykypsennettyjä perunoita ja juurespaloja + salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!