keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Lamellivettä hiuksille

Iltasanomissa oli juttua minulle ihan uudesta hiustuotteesta, eli lamellivedestä. Sen pitäisi silikonittomasti korjata hiusta ja siloittaa sitä. Juttu on luettavissa täältä.

Olin sen verran näistä pörröisistä ja kähäristä hiuksista kärsivänä kiinnostunut asiasta, että suuntasin heti kulman taakse Dm:iin, ja onnistuin nappaamaan hyllystä viimeisen L'Oreal Paris Elvital Hyaluron Plump 8 Seconds Wonder Water -pullon. 

Ilmeisesti näillä oli ollut hyvä menekki, kun taas tuossa artikkelissa mainittuja Garnierin vastaavia oli hyllyissä jäljellä runsaasti. Tulkitsen asian niin, ettei niillä vastaavasti ole ollut niin suurta menekkiä.

Huomaan täällä kosmetiikkaa myyvissä liikkeissä sen, että jos joku tuote toimii, hylly on usein miltei tyhjillään tai tyhjä alta aikayksikön.

Tuote on todella vesimäinen, vailla viskositeettia, mutta käyttöä on helpotettu suipolla nokalla ja pullon takaosan etiketin reunaan painetulla mitta-asteikolla, josta näkee, paljonko nestettä pitäisi käyttää kerralla (=20 ml). Kaadan sitä käsiini ja puristelen sitä pestyjen hiusten latvoihin, sillä nestettä ei ole tarkoitettu käytettäväksi koko pituuksiin.

Artikkelissa aine on kirvellyt toimittajan/testaajan käsiä, mutta minulla ei sen kanssa ollut mitään ongelmaa, vaikka kuivakätinen olenkin.

Pidin ainetta hiuksissa neuvotun kahdeksan minuuttia (korjaus: eikun tietystikin sekuntia!) ja huuhtelin sitten pois. Se tuntuu hiukan lämpiävän hiusten latvoissa vaikutusaikanaan, tai sitten vaan kuvittelen.

Annettuani hiusten kuivua, ne tuntuvat kyllä unelmanpehmeiltä, mutta mitään järistyttävää kiiltoa niihin ei ole ilmestynyt. Ehkä ne vaan ovat sitten niin vaurioituneet vaalennuksesta?

Mutta... Whoaa! Vaikka lamelliveden ei sanotakaan latistavan hiuksia, niin omat kikkurani kyllä oikenivat reippaasti ja hiuksiin tuntui tulevan rutkasti pituutta lisää tämän myötä! Eivätkä ne ole enää niin takussa. Hiukan taipuisuutta niissä tosin on edelleen.

Toisinsanoen, tämä vesi kyllä jää käyttöön, mutta jos sinä olet curly girl -tyyppi, ja haluat ylläpitää kiharoitasi, en välttämättä tätä suosittelisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!