perjantai 14. heinäkuuta 2023

2 x korealainen hoitoneste

Ei, ne eivät ole kasvovesiä, vaan hoitonesteitä. Siinä, missä perinteisiä kasvovesiä käytetään viimeistelemään ihon puhdistus, nämä hoitonesteet ovat puolestaan ihonhoitorutiinin aloitus, sillä ne sisältävät yleensä kaikenlaisia tehoaineita. Ei niin paljoa kuin seerumit, mutta kuitenkin. Ne eivät ole seerumeita.


Tarkastellaanpa nyt kahta tällaista hoitonestettä, joista toinen on jo klassikkomaineessa oleva korealaisen luonnonkosmetiikan helmi, eli Whamisa Organic Flowers -hoitoneste, josta kuvassa on versio Deep Rich, eli se kosteuttavampi. Näitä olen käyttänyt jo lukuisia pulloja, ja tämä vaan odottaa korkkaamistaan.

Uudempi tulokas kosmetiikkavalikoimassani on Scinic First Treatment Essence. Pullo on kuvassa oikealla.

Oma ihoni on kuivunut aika tavalla viimeisten parin vuoden aikana, ja tällainen hoitoneste onkin pelastus varsinkin pintakuivalle iholle. On iso ero, käyttääkö tällaista lisäkosteutusta vai ei.

Whamisan hoitonesteessä on mm. aloe veraa, glyseriiniä, ihoa kirkastavaa ja tasapainottavaa lakritsinjuurta, liuta erilaisia kasviuutteita, joista osa on fermentoituja (lactobacillus, eli maitohappokäymisen kanssa prosessoituja) ja kasvi- ja hedelmäperäisiä öljyjä. Siinä on myös hajusteita.

Scinicin hoitoneste on Whamisaa edullisempi, mutta se ei olekaan luonnonkosmetiikkaa. INCI-lista on huomattavasti lyhyempi. Tuotteessa on INCI:ssä ylimpänä, fermentoitu galactomyces - filtraatti, jonka lienee tehnyt tunnetuksi japanilainen SKII omassa hoitonesteessään. Se tunnetaan Pitera™.

Seuraavassa vapaa käännös (ote) The Derm View'n sivuilta:

"PITERA, joka tunnetaan myös nimellä galactomyces ferment -filtraatti, on hiivauute, joka on peräisin tiukasti valvotusta luonnollisesta käymisprosessista. Se on kirkas neste, joka sisältää yli 50 hivenainetta ja on erinomainen peptidien, proteiinien, aminohappojen, hiilihydraattien ja orgaanisten happojen lähde. Näiden ravintoaineiden yhdistelmän sanotaan tarjoavan voimakkaita anti-aging- ja kosteuttavia ominaisuuksia."

Itse asiassa ainesosa löydettiin Japanissa, jossa huomattiin, että sake-panimoiden työntekijöillä pysyy käsien iho hyvänä, vaikka he olisivatkin rypistyneitä kasvoiltaan. Kun asiaa ruvettiin tutkimaan, löytyi tämä saketeollisuuden sivutuote.

Edelleen vapaata käännöstä samalta sivustolta:

"PITERAa sisältäviä tuotteita voidaan käyttää kaikilla ihotyypeillä. Se on ihanteellinen niille, joilla on ikääntymisen merkkejä, himmeä iho, tummia täpliä tai karhea rakenne. Koska PITERA voi orgaanisten happojensa ansiosta kuoria ihoa lievästi, tätä ainesosaa sisältäviä tuotteita kannattaa välttää, jos käytät voimakkaita kuorinta-aineita tai ainesosia, jotka saavat ihosi kuoriutumaan, kuten alfahydroksihappoja, retinoideja tai bentsoyyliperoksidia."

Scinicin tuotteessa on myös lakritsinjuurta, kasvisuutteita ja näiden lisäksi myös niasiinia ja adenosiinia. Viimeksimainittua sanotaan hyväksi ihon rauhoittajaksi.

Voin vaan kehua näitä molempia! Hinnallisesti niissä on eroa, sekä myös tuoksullisesti. Scinicin vesi ei mielestäni tuoksu laisinkaan miltään. Molemmat on pakattu raskaaseen huurrrelasipulloon.

Whamisan hoitonestettä myyvät Suomessa monet kivijalka- ja nettikaupat. Saatavuus on hyvä. Scinicin tuotetta myy Suomeen netissä mm. iHerb ja Yesstyle. Molemmissa maksetaan arvonlisäverot suoraan kaupantekohetkellä, joten niistä tilatessa ei koidu ylimääräistä tulliselvitysrumbaa.

2 kommenttia:

  1. Whamisan Deep Rich on ollut itselläni käytössä jo parin talven aikana. Toimii kuin unelma kuivalla iholla. Toki on hintava, mutta on myös hintansa arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässä tuo Scinic on varsin hyvä vaihtoehto tuolle Whamisalle!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!