perjantai 21. heinäkuuta 2023

Origins

Kaikkihan tuntevat sen Originsin tehokkaan vihreässä tuubissa myytävän yönaamion? Kuinka moni on kuitenkaan tutustunut kovin moneen muuhun tuotteeseen Originsilta? Ainakaan minä en. Tässä nyt kuitenkin yksi kaappien kätköistä löytynyt geelivoide.


Origins Original Skin™ Matte Moisturiser with Willowherb on tosiaan samean geelimäinen voide, jossa nimensä mukaan on horsmauutetta (willowherb). Horsmalla sanotaan olevan anti-inflammatorisia vaikutuksia, ja se myös estää aknea aiheuttavaa propionibakteeria iholla.

Horsmauutteen sanotaankin olevan salisyylihapon hellävaraisempi vastine iholle, ja se myös toimii kuin salisyylihappo puhdistaen ja supistaen huokosia ja tasapainottaen talineritystä, jolloin iho pysyy mattana.


Geelivoiteessa on runsaasti mm. glyseriiniä ja kosteuttavaa sukroosia ja liuta öljyjä, kuten:

- appelsiinin- ja sitruunankuoriöljyä
- laventeliöljyä
- santelipuuöljyä
- bergamottiöljyä
- neilikanlehtiöljyä
- inkiväärinjuuriöljyä
- damaskonruusuöljyä
- eukalyptuksenlehtiöljyä

Sekä mm.

- omenauutetta
- kurkku-uutetta
- herneuutetta
- Cistus incanus -uutetta (päivännouto)
- bambu-uutetta
- kastanjauutetta
- silkkialbitsian kaarnauutetta
- Baikalin vuohennokkauutetta (juuresta)
- leväuutteita

Lisäksi siitä löytyy mm. kofeiinia, salisyylihappoa, hyaluronihappoa, fosfolipidejä ja hydrolysoituja jojobaestereitä, hunajaa ja mehiläisvahaa. Tuote on näitä kahta viimeksimainittua lukuunottamatta kasvispohjainen.

Mica ja silica tasoittavat kauniisti ihon pintaa. Tuosta öljykavalkadista huolimatta voide ei ole ollenkaan rasvaisen oloinen, eikä ainakaan minun nokkaani edes tuoksu juuri miltään, vaikka toisin luulisi.

Arvio: Voidetta suositellaan kaikille ihotyypeille, ja varsinkin meikin alal se menee hyvin ilman primeriäkin. Kaikista kuivimmalla iholla se saattaa hiukan kiristellä, joten ainakin omalla naamallani se vaatii hyvän hoitonesteen ja seerumin alleen.

Ihan kelpo voide, ja voisin kuvitella oikeinkin loistava varsinkin hiukankaan rasvoittuvalla iholla.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihan meikäläisen tuotteelta! Iho on rasvoittuva....sitä yönaamiota en ole kokeillut kun en sellaisia käytä, mutta muuten Originsit tuotteet on ihan jees ;)

    VastaaPoista
  2. Kivan kuuloinen tuote :) Mulla on tällä hetkellä Originsilta käytössä yksi kasvonaamio ja GinZing-sarjan sy-voide, joka toimii kivasti aamuisin itselläni. Se heleyttää aika voimakkaasti ja kesti hetken tottua siihen, mutta nyt se on ihan mun suosikkini juurikin sen heleyttävän vaikutuksen takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sy-voide onkin mullakin ollut ostoslistalla jo kauan. Onko se rasvainen? Vai enemmän sellainen kosteuttava?

      Poista
    2. Ei oo mitenkään rasvainen mun mielestä, sellasia en itse tykkää aamuisin käyttää ja toi on nimenomaan mun aamujen luottotuote!

      Poista
    3. Pitäisi kyllä päästä kokeilemaan. Yöksi haluan rasvaisemman sy-voideversion, päiväksi voi olla kevyempi, ja heleyttävyys on tietty plussaa!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!