lauantai 15. heinäkuuta 2023

Lauantain helppo toast-illallinen

Toasteista saa todella ruokaisiakin, jos haluaa. Nyt siis puhutaan pannulla paistetusta, paahtoleipäviipaleilla kuorrutetusta herkusta, joka on vallan muuta kuin leipäviipale, joka laitetaan vain paahtimeen ja päällystetään.


Vanhassa kunnon voileipägrillissäkin tämä onnistuu, mutta minun keittiöni täällä Saksassa on varsin vajaa mistään koneista - muutenkin välinepuolella joutuu aina säveltämään.


Mitä näihin sitten tarvitaan? Periaatteessa niihin voi laittaa vaikka mitä, mutta minulle pääraaka-aine oli juusto. Tuosta ylläolevasta kuvasta unohtuivat ne pienet, kolmionmalliset sulatejuustopalat, joita käytin leipien voiteluun (näillä siis voideltiin vain paahtoleivän toinen puoli).

Leipien väliin laitoin savustettua kana-Lyoneria, joka on hiukan kuin kanasta tehtyä lauantaimakkaraa. Oikein herkullista.

Väliin meni myös hiukan remuladea (joskus saatan laittaa jopa ketsuppia pikku tirauksen sen sijaan), yksittäispakattu sulatejuustoviipale (Suomessa esim. Koskenlaskija on maukas!) ja tomaattisiivuja.


Paina toinen voideltu paahtoleipäsiivu täytteiden päälle ja loppu sujuukin kuin tehdessä köyhiä ritareita (tai French Toastia): Täytetty leipä uitetaan molemmin puolin kananmuna-maitoseoksessa ja paistetaan molemmin puolin pannulla kunnes se on molemmilta sivuiltaan kullanruskea ja rapea ja sisuksen juusto ihanasti sulanut!

Jos haluat tarjoilla toastin hiukan "hienommin", leikkaa se diagonaalisesti kahdeksi kolmioleiväksi terävällä veitsellä, asettele palat kauniisti (toisen kulma toisen päälle) ja tarjoa kylkeen pieni vihreä salaatti.

Nam!

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä, taidanpa tehdäkin. Ruokajuomaksi kuplavettä tai Moselin kuivaa Rieslingiä. Alkoholiton tai alkoholipitoinen olutkin sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Guten Appetit! Tämä oli taas vähän tällainen "mitä kaapista löytyy -ruoka". Nuo tuossa kuvassa olevat Hänchen-Lyonerit olivat todella hyviä!

      Poista
    2. Niin ja ehdottamasi juomat varmaan myös sopivat, itselläni oli vain jääkaappikylmää hanavettä :D

      Poista
  2. Mulla on sellainen voileipägrilli, pitäisi joskus tehdä taas kolmioleipiä. Ne on hyviä mutta koska yritän välttää leivän syöntiä, harvoin tulee tuota käytettyä...joskus laitan kanssa tomaattia väliin mutta ne saattaa vähän tursuta ja olla aina tulikuumia heti tuoreeltaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla sama juttu; syön leipää ehkä pari kertaa vuodessa. Tosin kyllä ainakin tuollainen toast aika hyvältä maistuu silloin harvoin kun leipää syö.

      Pannulla paistaessa voi paremmin kontrolloida lämpötilaa, sillä on totta, että voileipägrilli tekee todella kuumat leivät.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!