lauantai 29. heinäkuuta 2023

RoC

RoC on brändi, jota myytiin aiemmin Suomessakin joka paikassa, mutta en tiedä, mihin se sittemmin hävisi. Aikoinaan sitä kehuttiin varsinkin näitten retinolivoiteiden suhteen. Joko minä olen tämän "aivopesun" uhri, tai sitten se oikeasti toimii. Joskus aikoinaan olin brändin retinolisilmänympärysvoiteen vakituinen käyttäjä. Nimenomaan tuo tuote on kovin hypetetty ja saanut jopa maailmanlaajuisesti palkintoja.


Tarkastellaanpa nyt RoC Retinol CorrexionⓇ Wrinkle Correct Night Cream -voidetta. Nimensä mukaan se on ryppyjä korjaava voide. Pahoittelen rypistynyttä metallista tuubia, puolet voiteesta oli kulutettu, ennen kuin havahduin kuvaamaan tuubin.

En tiedä, paljonko ryppyjään pystyy korjaamaan, mutta estolinjallahan aina kannattaa olla...

Voide on miellyttävä iholla. Ei liian rasvainen, mutta ei liian ohutkaan. En itse halua iholleni yöksi sellaista voidetta, joka saa ihon tuntumaan kiristelevältä aamulla.

Siinä on retinolin lisäksi mm. runsaasti glyseriiniä, sheavoita, E-vitamiinia, skvalaania, kosteuttavaa magnesiumaspartaattia, C- ja E-vitamiinia ja ihoa uudistavaa glykolihappoa. Ihan hyvä INCI siis.

Monta kertaa varoitellaan retinolin yhdistämisestä alfahydroksihappoihin (AHAa siis tässä tuo glykolihappo), sillä se voi ärsyttää ihoa. Sanoisin, että omin päin kahta eri tuotetta ei ehkä kannatakaan käyttää samaan aikaa, siis jos toinen sisältää AHAa ja toinen retinolia.

Uskon kuitenkin, että tässä tapauksessa pitoisuuden on mietitty tarkkaan, ja ainakaan omalla, ajoittain ärtyvällä/ärtyneellä ja punoittavalla ihollani tämä voide on toiminut ilman ongelmia.

Niin retinolilia kuin ihoa kuorivia aineita sisältävien tuotteiden kanssa pitää ehdottomasti käyttää aurinkosuojaa, ja retinolivalmisteita on suositeltavinta käyttää juuri yöaikaan. Päivällä sitten se aurinkosuoja kasvoille.

Jos kiinnostuit, RoC:ia myy Suomeen ainakin Notino. 

Käytätkö sinä retinolipitoisia ihonhoitotuotteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!