tiistai 11. heinäkuuta 2023

Clinique Airbrush Concealer

Koska olen aina etsimässä optimaalista peitevoidetta, joka peittää edes kohtalaisesti, ei ole liian "kuiva", eikä paakkuunnu, kakkuunnu tai mene juonteisiin piti tämäkin hankkia kokeiluun viime talvena.

Mm. meikkitaiteilija Lisa Eldridge käyttää tätä Cliniquen Airbrush -peitevoidetta, joten siinä oli suositusta tarpeeksi, ja hankin sen.  

Konsulentin kanssa kokeilimme kahtakin sävyä, mutta kun se on yleensä myymälän sähkövalossa niin hankalaa nähdä, mikä luonnossa kauniimmalta iholla näyttää, ostin molemmat, joita hän suositteli.

Sävyiksi valikoituivat hiukan punervapohjainen 01 Fair ja kellervämpi 04 Neutral Fair. 


Hassua oli, että näillä olivat jo pakkauslaatikotkin erilaisia, ja hylsyn värit kuvastelivat tietty sisällä olevan peitevoiteen sävyä.

Itse voide on putkilossa, jonka päässä on sivellin, ja toista päätä kiertämällä siveltimeen saadaan lisää voidetta. Itse levittäminen silmien alla kannattaa kuitenkin paremminkin tehdä sormella taputtelemalla.

Voide itsessään on hyvinkin silikoneilla kyllästettyä, mutta vilahtaapa INCI:ssä sellaisetkin sanat kuin kofeiini, lesitiini ja hyaluronaatti. Kofeiininhan arvellaan tainnuttavan silmäpusseja ja hyaluronaatti tietystikin kosteuttaa. Lesitiinillä voi olla montakin tehtävää tässä seoksessa: se voi toimia ihon pehmentäjänä, edesauttaa pigmenttien levittymistä, toimia emulgaattorina, kosteuttaa ja toimia myös antioksidanttisesti.

INCI:ssä on myös valoa heijastavaa micaa.

Kuulostaapa hyvältä, ja varsinkin se, ettei näissä ole talkkia, ilahduttaa.

Huomatkaa, että tässä sävyt ovat eri järjestyksessä, eli ylempänä kämmenselällä 01 Fair ja alempana 04 Neutral Fair, kun taas laatikot vieressä ovat päinvastoin!

Kyllä täytyy myöntää, että nämä ovat ihan parhaasta päästä olevia peitevoiteita, mutta...

Kun näitä käyttää, on kiinnitettävä huomiota ihon pohjustukseen, sillä jos iho oli liian kostea/hikoilee/pohjustettu liian silikonipitoisella tuotteella, tämä peitevoide alkaa hyvin helposti siirtyä laattana iholla kun sitä yrittää levittää. Siksi nimenomaan taputtelutekniikka ja etenkin ihon pohjustus ovat avainasemassa.

Kaunista jälkeä tällä saa aikaiseksi ja se ikäänkuin sulaa ihoon hyvin luonnollisen näköiseksi pinnaksi.

Onko sinulla kokemuksia tästä peitevoiteesta?

2 kommenttia:

  1. Cliniquen peiteaineet eivät ole itselleni tuttuja. Kiva kun kirjoittelit tästä, vaikuttaa ihan mukavalta tuotteelta. Täytyypä mielenkiinnosta seurailla minkä verran eri peiteaineissa on silikoneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen alkanut seurata puolestani talkin määrää meikki- ja peitevoiteissa, sillä se valitettavasti tulee esiin jauhomaisuutena.

      Silikonit sen sijaan eivät ole näissä huono asia, välttämättä.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!