tiistai 6. syyskuuta 2011

Fenkolikeitto

Fenkoli ei monellekaan ole kovin tuttu kasvis, mutta herkullisuudessaan se paihittaa monet muut vihannekset. Kunhan sen osaa laittaa oikein. Tassa koleisiin syksyiltoihin yksi tapa, eli fenkolista tehty keitto.

Fenkolikeitto

4 rkl hyvaa oliivioljya
5 fenkolia siistittyna ja pilkottuna
0,5 l kasvislienta
1 dl kuohukermaa
suolaa
vastarouhittua mustapippuria myllysta
laita kattilaan keiton kuumennusvaiheessa 1-2 tahtianista korostamaan makua

Kuumenna oljy laakeassa pannussa keskinkertaisella lammolla. Mausta fenkoli ja laita se pannulle. Kuullota noin 10-15 minuuttia kunnes fenkoli pehmenee, mutta se ei saa saada varia.

Poista levylta ja anna hiukan jaahtya ennen soseuttamista sauvasekoittimella/tehosekoittimessa.

Perfektionistit viela paseeraavat soseen siivilan lapi, etta se on varmasti sileaa.

Laita seos takaisin pannulle tai kattilaan, lisaa kerma ja kuumenna, mutta ala anna kiehua. Tarkista mausteet ja tarjoile.

Alkukeitoksi tasta tulee 4 annosta, varsinaisena ruokalajina 2.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!