Kuva: YLE/Tero Kyllönen. |
Kuusenkerkkiä voi käyttää monipuolisesti salaateissa, keitoissa, kastikkeissa, haudukkeina (ja niistä voi tehdä mm. pestoa käyttämällä kerkkiä basikikan asemesta/lisäksi). Ne soveltuvat säilöttäväksi pakastamalla tai kuivattamalla. Täältä löytyy reseptejä, joissa on käytetty kuusenkerkkiä. Olen kuullut, että esimerkiksi kalan kanssa kerkkien maku sopii aivan loistavasti.
Kuusenkerkkiä on perinteisesti käytetty luontaislääkinnässä esimerkiksi yskään/flunssaan, koska niistä haihtuvat eteeriset öljyt auttavat pureskeltuna ja höyryhengityksessä irroittamaan limaa ja lievittävät tulehdusta. Kuusenkerkkiä on käytetty myös särkyyn, kihtiin, reumaan ja vatsavaivoihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!