sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Tata Harper

Eilen oli Helsingissä kosmetiikkakekkerit, jotka oli järjestänyt Naturelle.fi. Koska kemujen aiheena oli Tata Harper ja hänen kosmetiikkamerkkinsä, mikä on minulle aika outo, päätin käydä katsomassa, mitä oli luvassa.






Itse juhlakalu esitteli tuotteitaan, joita sai samalla kokeilla omalle naamalleen. Minä en vaivautunut poistamaan meikkiäni, ja ajattelin ostaa jotakin kokeeksi ja katsoa, millainen sarja on.

Harperin tuotelinja on 100% orgaaninen ja useimmat ainesosat kasvavat hänen omalla,  12 k eekkerin tilallaan Vermontissa, Uudessa Englannissa.

Tata Harperin huomatessa, että useimmat hänen luotetuista tuotteistaan jättävät toksiineja elimistöön, hän ei jäänyt jahkailemaan asiaa vaan perusti oman ihonhoitosarjan. Hänen is'änsä sairasti syöpää ja hoitava lääkäri pyysi heitä tuomaan katsottavaksi kaikki hänen hygieniatuotteensa, jolloin huomattiin, että liki kaikki hänen isänsä käyttämät high end -tuotteet shampoista alkaen olivat liian myrkyllisiä hänen käytettäväkseen syöpähoitojen aikana.

Tämä sai Tatan etsimän puhtaampia tuotteita, ja kun niitä ei löytynyt, hän ryhtyi itse toimeen. Esimerkiksi hänen tuotteissaan käytetyt jasmiini, ruusu-uute ja  espanjalainen laventeli hankitaan maailmalta, mm. Israelista, Amazonilta, UK:sta ja Kanadasta, mutta suurin osa tuotetaan Julius Kingdomin tilalla, jossa Tata itse asuu perheensä kanssa Vermontissa. Hänen laboratorionsa on myös samalla tilalla, ja siellä tuotteet tehdään pienissä erissä käsin.

Sarja koostuu lähinnä ihonhoitotuotteista, joiden kehittely vei neljhä vuotta, mutta se kuulemma kannatti.

Sarjan kulmakiviä ovat Regenarting Cleanser, joka myös kuorii ihoa. Hydrating Floral Essence (jonka ostin kokeiluun) sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja tuoksuu hennostu ruusulta sekä Rebuilding Moisturizer, joka Vanity Fairin toimittajan mukaan on ainoa voide, joka jättää hönen ihonsa todella mataksi. Artikkeli on luettavissa täältä.

Jokaisessa tuotteessa on 6-29 vaikuttavaa ainetta, mikä tuntuu vakuuttavalta.

Tata Harper kuorii ihonsa mekaanisesti joka päivä. Minun ihoni, jonka syöpälääkkeet ovat ohentaneet, ei kestä mekaanista kuorintaa, joten harkitsin tuon kuorivat putsarin ostamista, mutta koska ainakin toistaiseksi olen ollut erittäin tyytyväinen Tosowoongin kemialliseen kuorinta-aineeseen, päädyin ostamaan vain kasvoveden, joka on kätevässä suihkepullossa ja jota voi lisätä meikinkin päälle. Varmaan kätevä tuote Suomen kuivilla talvipakkasilla.

Onko Tata harper teille merkkinä tuttu?

Lähteenä käytetty aiemmin linkitettyä Vanity Fairin artikkelia.

1 kommentti:

  1. Uusi ja varsin kiinnostavan kuuloinen merkki. Tavoittikohan postini sinua...

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!