Selleri taipuu moneen muuhunkin kuin keittojen, kastikkeiden ja patojen maustejuurekseksi. Siitä voi tehdä sosetta lisukkeeksi, gratiineja, raakaraastetta salaatin sekaan, juurespihvejä tai selleriä voi friteerata sipseiksi. Tänään tein siitä sosekeittoa. Tämän perusreseptin voi maustaa myös sinihomejuustolla tai heittää mukaan parisen hapanta omenaa ja hiukan hunajaa. Juustot sopivat muutenkin sellerin seuraan erityisen hyvin, ja keiton päälle voi laittaa vaikka emmentalraastetta ja pähkinärouhetta - tai tehdä seuraksi juustovoileipiä.
Kuva: Wikipedia |
Mukulasellerikeitto (4-6:lle)
n. vajaan kilon mukulaselleri
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
n. 8 dl kasvislientä
4 rkl ranskankermaa
suolaa, valkopippuria
(kirveliä)
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kattilan tai padan pohjalla oliiviöljyssä varoen palamista.
Kuori ja kuutioi selleri. Lisää kasvisliemi ja sellerikuutiot sipuliseokseen ja keitä, kunnes sellerikuutiot ovat kypsiä. Ota pois hellalta ja soseuta.
Lisää ranskankerma ja kuumenna. Tarkista maku ja tarjoa.
Näinkin yksinkertaisella ohjeella voi suorastaan yllättää itsensä. Ilman omenaa ja hunajaakin on tuloksena maukas, hieman makeanoloinen keitto, joka on vieläpä aika terveellinenkin!
Kiitos ohjeesta, täytyykin testata joku kerta! Mä tykkään sellerin mausta, niin tää vois olla just hyvä ☺
VastaaPoistaSellerin maku tosiaan pehmenee mukavasti tähän keittoon.
Poista