keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Hurrikaania odotellessa

Jännittävä viikko. Met Éireann, paikallinen ilmatieteen laitos antoi eilen hurrikaanivaroituksen. Hurrikaani Lorenzo on noin kolmen tuhannen kilometrin päässä lounaaseen Irlannista ja se on yltynyt kategoria viitosen hurrikaaniksi, joka on korkein luokitusluokka, eli pahin mahdollinen. Saffir-Simpsonin luokituksesta voit lukea lisää täältä.


Maanantaina oli aika karsea keli ja tiistaina vielä hirvittävämpi, mutta nyt näyttää aika tyveneltä  - ehkä myrskyn edellä? Hurrikaanin arvellaan iskevän torstai-iltana ja riehuvan tällä saarella siis perjantaihin saakka. Ei paljoa naurata, koska pitäisi lentää Suomeen perjantaina iltapäivällä.

Töissä tuli myös myrskyvaroitus. Tiedän, että ihan kuten UK, tämäkin saari on niitä paikkoja, joissa paniikki herää heti, jos joku näkee lumihiutaleen hight streetillä. Kaaos on heti valmis. Silloin ei mennä töihin, joten nytkin meitä käskettiin ottamaan tällä viikolla läppärimme kotiin joka päivä, ja katsomaan meilit joka aamu ennen töihin lähtöä siltä varalta, että tulee käsky jäädä kotiin tekemään töitä.

Suomalaisittain tämä on aivan käsittämätöntä. Yleensä sitä mennään töihin, satoi tai paistoi ja oli keli millainen hyvänsä. Näissä maissa taas - ellet jostakin säästä johtuvasta syystä pääse työpaikalle (etkä voi tehdä töitä kotona) - poissaolo otetaan useinkin lomapäivistä.

Katsotaan, miten käy tällä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!