Johan Bülow'n tarina on hieno. Mies uskoi itseensä ja alkoi keitellä lakuja omassa keittiössään. Jos kerran myytiin artesaanisuklaita, niin miksi ei maailma innostuisi vähän fiinimmistä lakuistakin? Lue lisää täältä.
Ei pöllömpi ajatus ollenkaan. Poikkesin Arlandan kauppaan, missä musta myyjätär oli todella perehtynyt aiheeseen ja maistatti innolla näitä tuotoksia. Ahhh! Eksoottisia makuja, mitäs sanotte kahvin, suklaan ja lakritsin yhdistelmästä?
Todella herkullisia! Voimainen, jopa hieman "salmiakkimainen" vivahde! Tulihan sieltä toki muutakin ostettua (ja ensi viikolla, kun menen Prahaan työreissulle, ajattelin hakea vielä mustapippuri-salmiakkilakuja mukaan, todella hyviä nekin, omnom!), kuten tummalla suklaalla päällystettyjä lakuja. Ja miehelle taas lakujoulukalenteri.
Mukana tuli myös näytteitä, joita tässä nyt mussuttelen, ja jotka aiheuttivat myös tämän postauksen.
Irlannissa kun työkavereilta kyselin, että pitävätkö he lakusta, niin vastassa oli vain kauhistunutta irvistelyä. Kummallista, lakuhan on niin hyvää!
Miten sitten lakritsi on aikoinaan keksitty? Ammoisina aikoina erämaita ylittäneet pureskelivat lakritsinjuurta vaimentaakseen janontunnettaan. Lisää lakun historiasta voit lukea täältä ja täältä, varsin mielenkiintoisia juttuja!
Pidätkö sinä lakusta ja jos et, niin miksi?
Kyllä mä lakusta pidän ,luulis kaikkien suomalaisten pitävän.Meen lukee noi linkit lakun historiasta .Saitko sä ostettua noita kalliita lakuja jollain myöhästymis vouchereilla?
VastaaPoistaEi, kyllä niistä piti ihan omalla rahalla maksaa, laku kun ei käy virallisesti ruoan korvikkeeksi.
VastaaPoistaJoo, varmaan kaikki suomalaiset (pohjoismaalaiset, hollantilaiset ja eteläafrikkalaisetkin) lakusta pitävät, myös jossain määrin englantilaiset, mutta useille muille se on ehdoton nounou ja jopa yökötys.
Mielenkiintoista lakun historiaa ja hienoa, että gourmetlakuja on alettu kehittää. Hassua, että juurta on janoon pureksittu kun makeisversio ainakin aiheuttaa armotonta janoa. Ja kyllä, tykkään lakusta ja ennen oli tapana ostaa kirjaston iltavuoroon evääksi paksupete. Laku kun minusta pitää aika kivasti nälkääkin loitolla. Nyt olen kohta puoli vuotta ollut ilman makeaa, joten ei ole tullut lakuakaan maisteltua. t. Eeva E.
VastaaPoistaLuulen että se janon aiheuttaja on sokeri ja verensokeria nostava vehnäjauho nykyajan lakuissa. Samat aineet pitävät myös nälkää loitolla yksinkertaisesti siksi, että nostavat verensokeria.
PoistaMitä tulee tuohon nomadien lakujuuren pureskeluun, lakritsin sisältämä glykyrritsiini ilmeiseti aiheuttaa natriumretentiota elimistössä, joten erämaan kuumuudessa se edesauttaa kehon pitämistä nesteytettynä mahdollisimman pitkään ja olettaisin myös, että juuren pureskelu auttaa suun kuivumiseen, eli janontunne vähenee.
Ehkä se sitten oli vehnäjauho joka selätti näläntunteen niin mukavasti. Suklaa, hedelmäkarkki, tms. ei vie nälkää ainakaan minulla (ellei niitä sitten popsi niin paljon että alkaa ällöttää).
PoistaNuo lakritsit ovat ihan taivaallisen hyviä. Saimme maistaa niitä kesäisellä Helsingin reissullamme ja ostimme kotiin viemisiksikin. Kysyimme jos täällä omalla oaikkakunnallamme olisi niitä myynnissä, mutta ei ole. Ollaan lentämässä parin viikon päästä Espanjaan, mutta lähdetään Tukholman Skavstan lentokentältä. Saa nähdä onko siellä noita. Voisi viedä tuliaisiksi.
VastaaPoistaToivottavasti löytyy! Netistä niitä saa myös.
PoistaNetistä saa vaikka mitä, mutta tänne Ahvenanmaalle eivät kaikki firmat lähetä tuon verorajan vuoksi.
PoistaAhaa, nyt muistankin, että asut siellä! Tosiaankin, se voi olla rajoite.
PoistaTurussa en ihan muista, mistä näitä voisi saada, mutta Raision Myllyssä on liki Prismaa vastapäätä suklaakauppa, josta näitä saa. Stocka voisi olla myös paikka, en tiedä. Laiha lohtu tietty nämä neuvot :(
Pitääpä seuraavalla kerralla käydä Myllyssä tutkailemassa tilannetta.
Poista