Bloody Mary -tomaattikeitto
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
150 g porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
250 g kuorittua ja pilkottua juuriselleriä
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyrettä (Mutti)
2 tölkkiä säilöttyjä tomaatteja (à 400 g, Mutti)
250 g paseerattua tomaattia (Mutti)
1 rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa (valkoinenkin käy hätätilassa)
1-2 kasvisliemikuutiota
n. 1/2 litraa vettä
2 dl kermamaitoa
mustapippuria, suolaa
(savupaprikaa ja cayennepippuria/tabascoa, soijakastiketta)
Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää tomaatti, vesi, porkkana, liemikuutiot ja juuriselleri ja laakerinlehdet ja anna poreilla kannen alla kunnes juurekset ovat kypsiä.
Ongi laakerinlehdet pois keitosta ja soseuta se sauvasekoittimella sileäksi. Mausta.
Lisää kermamaito ja kuumenna, älä enää kiehuta. Tarkista maku ja tarjoa. Jos keitosta tuntuu tulevan liian terävän makuista, lisää hiukan soijakastiketta, se pyöristää maun mukavasti!
Huom. Annos on aika iso, ja siitä voi osan pakastaa ennen kermamaidon lisäämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!