torstai 13. helmikuuta 2020

Hyvä silmänympärysvoide

Millainen on hyvä silmänympärysvoide? Lyhyesti ja ytimekkäästi: sellainen toimiva. Minulle tämä tarkoittaa tarpeeksi kosteuttavaa ja ohutta päiväkäyttöön ja tuhdimpaa, mutta yhtälailla kosteuttavaa versiota yökäyttöön. Jotkut tarvitsevat silmäpussien hävittäjää, minä vain juonteiden siloittajaa, ja tästä tuotteesta se ominaisuus löytyy, joskin joissain arvioissa sen sanotaan tehoavan myös silmäpusseihin.


Kyseessä on Vichyn Liftactiv Eyes, joka tosiaankin lupailee siloittaa juonteita ja häivyttää tummia silmänalusia ja silmäpusseja. INCI-listassa kosteuttava glyseriini on kärkisijoilla, ja löytyypä siitä mm. kofeiinia ja ihoa pehmittävää setyylialkoholia. Liftactiv-sarjan varsinainen, mainostettu tehoaine on rhamnoosi (ramnoosi).

Viimeksimainittu on kasveista derivoitu deoksisokeri. On olemassa joitain tutkimuksia, jotka saattavat antaa viitteitä siitä, että se edesauttaisi kollageenin muodostumista ihossa, mutta en löytänyt kovinkaan laajoja ja hyviä kliinisiä tutkimuksia, joissa asia olisi kiistatta todistettu. Rhamnoosi kuitenkin kosteuttaa ihoa.

Joka tapauksessa voide on mielestäni hyvä. Tarpeeksi paksunoloinen yöksi mutta menee hyvin päiväkäytössäkin ja meikin alle.

Suositus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!