sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Häränhäntäpata

Luulin tilanneeni Atrian verkokaupasta häränhäntiä ja naudanposkia, mutta olikin tilannut naudanposkien lisäksi osso bucco -lihaa, joka siis on naudan luista potkaa. Vaan ei hätää, samalla häränhäntäpadan reseptillä tästäkin tuli pitkään hauduttaen varsin maukasta ja mureaa lihaa. Lisukkeeksi oli keitettyjä puikulaperunoita ja salaattia.



Häränhäntäpata

3 rkl voita
6 suurta palaa häränhäntää
3 porkkanaa
2 sipulia
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä

pala savukylkeä

2 laakerinlehteä
timjaminoksa
rosmariininoksa
2 tl savupaprikaa (chipotle)
2 dl punaviiniä
2 dl portviiniä

Pataan lisäksi:

1 litra kanalientä, 3 dl lihalientä ja 1/2 dl soijakastiketta (käytin itse herkkusienisoijaa)

N. 2 kg osso bucco -lihaa sai tilattuna kotiin Atrian verkkokaupasta.



Aloita tarkistamalla, ettei lihassa ole luunsiruja. Ruskista palaset voissa molemmin puolin ja lado ne pataan.

Kun lihat on ruskistettu, laita samalle pannulle pilkottu savukylki ja kasvikset. Paista nopeasti ja lisää seos pataan. Kasvikset voi paloitella todella isoiksi paloiksi. Sipulit sulavat uunissa olemattomiin antaen makunsa liemeen.


Lisää pataan viini ja mausteet ja anna padan kiehua hellalla kymmenisen minuuttia. Kaada sen jälkeen pataan kuuma liha- ja kanaliemi ja sulje pata tiiviisti ja laita se 175 C uuniin, jossa se saa olla 3-6 tuntia tai niin kauan, että liha irtoaa luista. Tarkista maku ja tarjoa. Lisäsin itse hiukan mustapippuria ja maku pyöristyi entisestään.

Lihat kyllä suorastaan hajosivat viiden tunnin kypsytyksen jälkeen! Ruoka syötiin keitettyjen puikulaperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!