perjantai 14. huhtikuuta 2023

Parsaa, hollandaisea ja uppomunaa

Kevään parsat ovat aina herkullisia, ja ihan parhaan uuniparsaohjeen olen julkaissutkin täällä. Piti vaan nyt kokeilla jotakin toistakin.

Eihän tämänyt mikään ihmeellinen juttu ole, mutta pääasia on keittää parsa pikaisesti vedessä, jossa on sitruunamehua.

Muuten: ihan oikeasti, jos haluaa parsan hienon maun säilyttää, valmistakaa se uunissa, kuten aiemmassa linkissä sanotaan!


Mutta tässä siis sekä valkoista, että vihreätä parsaa hollandaise-kastikkeella ja uppomunalla.


Hollandaisekastiketta saa valmiina kaupoista, ja sitä minäkin käytin, mutta se uppomuna...

Ateriassa pitää olla proteiinia.

Kun laitat uppomunan:
- riko muna kuppiin
- laita kattilaan vettä ja loraus etikkaa
- kuumenna vesiseos, mutta ÄLÄ anna sen kiehua
- kun vesi on kuumaa, pyöritä se kauhalla pyörteeksi ja lisää muna
- anna munan kypsyä halutun kypsäksi j poimi se sitten sieltä reikäkauhalla

Ei se nyt niin helppoa ollut ( se muna), mutta tulos näkyy kuvasta ja oli herkullista1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!