lauantai 20. huhtikuuta 2024

Misellivesi x 4

Käytän harvemmin misellivesiä, koska ne poistavat (turhankin) hyvin ihon luonnollista rasvaa. Käytän niitä silloin tällöin kuitenkin, ja kun käytän, sen miselliveden tulee olla mahdollisimman vähän kuivattava, siis sen on sisällettävä jotain hoitavia ja kosteuttaviakin ainesosia, sillä misellivettähän ei tarvitse huuhdella iholta pois.

Tässä postauksessa katsastetaan neljä eri merkkistä misellivettä. Arviot vasemmalta oikealle kuvan järjestyksessä.

1. Balea Rose -misellivesi. Balea on saksalaisen kemppariketju Dm:n (Drogeriemarkt) oma brändi. Brändin alla on mittava valikoima kosmetiikkaa aina hiustenhoidosta ihinhoitoon. Tämä runsaaasti kosteuttavaa glyseriiniä, Rosa damascena -ruusuvettä ja hdelmähappoja sisältävä misellivesi on todellinen löytö! Hinta on vain 1,95 euroa per 400 ml. Pelittää hyvin ja poistaa kevyen meikin ihan heittämällä. Tuote on vegaaninen, eikä siinä ole väriaineita, parabeeneja, nanopartikkeleita, parfyymia, alkoholia tai alumiinisuoloja.

2. Alverde Naturkosmetik Clear Beauty -misellivesi. Alverde on myös yksi Dm:n brändeistä. Tämä runsaasti kosteuttavaa natriumlaktaattia ja glyseriiniä sisältävä misellivesi sisältää myös epäpuhdasta ihoa hoitavia, antibakteerisia ainesosia (rypäleuute, taikapähkinä) ja ihoa rauhoittavaa aaloeta. Tuote on myös mikromuoviton ja sitä on hajustettu eteerisin öljyin. Puhdistusteho ei ole ihan yhtä hyvä kuin tuotta Balean tuotteella. Hintaa 100 ml:n pullolliselle on 1,95 euroa.

Kaksi keskimmäistä pulloa näkyvät yhteiskuvassa hiukan huonosti, joten otin niistä erikseen oman kuvansa.


3. Mádara Micellar Water Hyaluronic Acid. Olen käyttänyt tätä nyt yhden isomman 100 ml:n pullon ja kuvassa on matkakoko, joka tuli jostain kylkiäisinä, jos oikein muistan.

Tämän miselliveden pohjana on aaloevesi. Muina ainesosina on mm. glyseriiniä, taikapähkinää, Rosa damascena -ruusuvettä, maitohappoa, pioninjuuriuutetta ja kasviuutteita. 

Mielestäni tämän puhdistavat tehot ovat heikommat kuin edellisten, olin jo tuskastua sen 100 ml:n pullon käyttöön, koska se ei tuntunut tekevän "mitään". Siinä onneksi kävi niin, että pullon pohjat valuivat korkin auetessa vahingossa matkalaukkuuni, joten sillä siitäkin päästiin (näköjään en edes ole vaivautunut siitä tänne kirjoittelemaan, ja se jo kertoo jotakin se!). 

Nyt pitäisi kuluttaa vielä tämä matkakoko loppuun, kun en haluaisi sitä roskiinkaan heittää. 100 ml:n pullo taitaa Suomessa maksaa n. 17,50 euroa (tieto Ruohonjuuren sivuilta tänään). Tarjolla on myös 400 ml:n pulloja.

4. Mossa Raspberry Juicy Clean -misellivesi. Ahaa...näitä onkin useampaa sorttia, on mansikkaa ja vadelmaa, ja tämä siis on vadelmaversio. Tässäkin on mm. Rosa damascena -ruusuvettä, glyseriiniä, nimensä mukaisesti vadelmauutetta ja kasviuutteita. Tämä toimii ihan hyvin voisin ostaa toistekin. Omani hankin hävikkiruokakaupasta (Matsmart) 3,99 eurolla. Kivijalkakaupoissa hinnat vaihtelevat.

Noissa kahdessa viimeksimainitussa on molemmissa kasviuutteita varsin oudoista lähteitä. Inceissä mainitaa Poria cocos ja Phragmites communis. Mitähän ne ovat? Pieni kuukkelointi selvitti asiaa...

Poria cocos on toiselta nimeltään Wolfporia extensa. Kookoksen kanssa sillä ei ole muuta tekemistä kuin ulkonäkö, sillä se on lahottajasieni. Sitä käytetään todella paljon kiinalaisessa lääketieteessä, ja sen sanotaan olevan anti-inflammatorinen ja iholle käytettynä sen sanotaan tukevan ihon suojakerrosta ja suojaavan ihoa ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

Poria cocos -sieni. Lähde: Wikipedia.

Phragmites communis lienee tuikitavallinen ja kaikille tuttu järviruoko. Tai sitä sukua kuitenkin. Siitä tehdyn uutteen sanotaan olevan kosmetiikassa antioksidanttista ja ihoa kirkastavaa/rauhoittavaa. Näistä tuossa Mádaran tuotteessa on juuri tuota communis-ruokoa, kun taas Mossan tuotteessa on Phragmites kharka -uutetta. Molemmat saman suvun ruo'oista peräisin ja uutteilla on samoja ominaisuuksia.

Käytätkö sinä misellivesiä, ja jos, niin mikä on suosikkisi?

4 kommenttia:

  1. Minulla on Bioderman misellivesi nyt käytössä. Sininen pullo, joka on kuivalle iholle. Ei ehkä jää tämän pullon jälkeen käyttöön. Tuotteessa ei sinällään ole mitään vikaa. Olen tottuneempi käyttämään mitä tahansa puhdistusainetta ja kasvopyyhettä, wonderclothia. Siihen ei muuta tarvita. Seuraan paljon USA ja UK tubettajia. Ikäisiäni, yli viisikymppisiä naisia ja muutamaa ihotautilääkäriä. Sieltä olen saanut parhaat vinkit niin kasvojen hoitoon, meikkivinkkeihin kuin hampaiden valkaisuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bioderman misellivesi on kyllä hyvä, minullakin on sitä, mutta Suomessa, en viitsinyt isoa pulloa tänne raahata.

      Mulla on myös kasvoille tarkoitettuja mikrokuituliinoja käytössä, todella hyviä ja putsaavat meikittömän/vähämeikkisen naaman vaikka käyttäisi vain vettä.

      Poista
  2. Tää postaus sai mut oikein pohtimaan, milloin olisin käyttänyt viimeksi misellivettä ja sit muistin 2022 syyskuussa, kun oltiin reissussa. En siis käytä kotona laisinkaan, mut joskus reissua varten ostan sellaisen 100ml pullon, koska usein reissussa se on helppo toisen vaiheen puhdistaja. 😄 Viime vuoden syyskuun reissuun, en tosin ottanut enää misellivettä mukaan. Tuntuu oudolta, koska muutamia vuosia sitten olin iso fani ja käytin misellivettä päivittäin. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissussa misellivesi on kyllä kätevä putsari. Jatkuvasti käytettynä kyllä mielestäni se kuivattaa hiukan liikaa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!