tiistai 16. huhtikuuta 2024

Kiusallinen couperosa

Talvella pahentunut poskipäiden punoitus on saanut minut miettimään, että onko tämä oikeasti couperosaa, olenko ylihoitanut ihoani tai jopa herkistynyt joillekin kosmetiikan ainesosille. Osasyytä on varmaan siinäkin, että näin vanhemmiten iho on ohentunut.

Couperosasta oli aika hyvä lehtijuttu täällä. Kyllähän minun naamassani varmaan siitäkin on kyse, sillä punoitus on viime talvena näköjään tullut jäädäkseen. 

Olen karsinut kaikki ihoa raapivat kuorinnat (joita tosin en ole viime aikoina käyttänytkään), kemialliset happokuorinnat minimiin, ja lisännyt ihoa rauhoittavien tuotteiden käyttöä, ja jonkin verran tilanne onkin rauhoittunut, eivätkä poskipäät enää helota kuin tomaatit.




Yökäyttöön löysin puolalaisen Bielendan Dr Medica -linjan Capillaries Dermatological Cream - voiteen. Tässä voiteessa on rasvapohjana mm. kaakaovoita, avokado- ja kookosöljyä ja kosteuttajina ja ihon pehmentäjinä myös mm. glyseriiniä ja antioksidanttista skvaleenia.

Siinä on tehoaineina mm. PHA:ta (laktobionihappo, joka ei onneksi kyllä kovin tehokkaasti kuori ihoa), jonka pitäisi pehmentävän vaikutuksen lisäksi supistaa verisuonia ja täten lievittää punoitusta. Dexpantenoli kostauttaa, rauhoittaa ja pehmentää. Hevoskastanjauutteen luvataan myös rauhoittavan ihoa.

Trokserutiini on flavonoidi, mielenkiintoinen ainesosa, jota saadaan mm. japanilaisesta pagodipuusta. Mielenkiintoinen, ja voimakas antioksidantti, jolla joidenkin tutkimusten mukaan on valovaurioilta suojaavia ominaisuuksia.

Voide on pakattu lääkepurkin näköiseen pakkaukseen. Tuote taisi olla peräisin Notinosta, vaikka taitaapa Bielendaa saada Suomestakin.


Päivisin peitän punaisuutta Rosaliquen Anti-Redness -voiteella. Tässä on sheavoipohja, ja ihoa rauhoittavaa bisabololia ja pantenolia. Glyseriini ja urea kosteuttavat ja pehmentävät ihoa. Tässä vegaanisessa voiteessa on UVA/UVB-suoja spf 50.

Voide itsessään on vihertävää, mutta muuttuu iholla ihon sävyiseksi. Huomasin muuten ylemmän kuvan ottamisen jälkeen, että kun voiteen pyyhkii iholta nenäliinalla pois, vihervä pigmentti jää jäljelle, ellei pese ihoa, ja itse asiassa se näytti kauniilta (eikä lainkaan vihreältä) iholla tehden tasaisen ja hehkuvan vaikutelman.

Itse voide ei ole mikään 100% peittävä, eli ei ehkä sinällään käy meikkivoiteesta (ainakaan jos täydellistä peittävyyttä hakee), mutta antaa hyvän pohjan meikkivoiteelle. Minulla kyllä menee arkikäytössä sellaisenaan pienen peitevoidelisän kanssa.

Tätä voidetta saa Suomesta monestakin nettikaupasta, haulla löytyy.

4 kommenttia:

  1. Minulla on couperosa ja se on kyllä inhottava vaiva, tosin aika yleinen taitaa olla. Inhottaa kun poskilla on punaisia läikkiä, ja just siksi täytyy käyttää aina peittävää meikkivoidetta kun en halua helottaa. En ole käyttänyt couperosaan varsinaisesti tarkoitettuja tuotteita, ehkä jotain kokeillut mutta mistään en ole huomannut apua olevan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla nuo voiteet hiukan rauhoittavat tilannetta, kun niitä tarpeeksi kärsivällisesti käyttää. Eivät nekään kyllä punoitusta täysin poista, mutta silminnähden tilanne on hiukan parempi. Ei näytä ihan niin tomaatilta.

      Poista
  2. Minulla on tällä hetkellä kaksikin voidetta nimenomaan tuon punoituksen rahoittamiseen: Bioderman Sensibio AR ja SVR Sensifine AR. Bioderma on enemmän hoitava voide, mutta tuo SVR on kyllä tehokas peittämään punoituksen heti. SVR:n ostin pakkoraossa, kun en jaksanut lähteä etsimään apteekkia, jossa olisi Biodermaa ja tarve oli "akuutti". Tuossa SVR:ssä on myös pigmenttiä, mutta en ole huomannut, että se jättäisi vihreää iholle. Tai siis ai kauheaa, jos kollegat eivät vaan ole kehdanneet sanoa? :D Nimittäin SVR ei oikein toimi rasvana ja käytän sitä vaan toimistopäivinä aamuisin rauhoittamaan punoittavat kohdat suihkun jälkeen. Molemmat on ihan kelpotuotteita, mutta tosiaan ainakin minulla vähän eri tarkoituksissa. -q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin muistelisin, että olen kokeillut tuota Bioderman voidetta, tai sitten minulla on sitä jossain kätköissäni odottamassa korkkaamista. Pitääpä kaivella muistiani...

      Kiitos tuosta SVR-vinkistä, menee jossain vaiheessa kokeiluun!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!