keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kokkausmokia ja niiden pelastuskeinoja

Jos on kakarasta saakka joutunut pitamaan huolta perheen muonituksesta, niin niita huteja on tullut vahintaan yhta paljon kuin todellisia hittejakin. Koska mita tahansa ei voi tarjota muille, niin hatapaissaan on myos tullut keksittya erinaisia keinoja ruoan pikarestauroimiseksi.

Tama tuli vaan mieleen, koska nyt tanaan minulla on ollut todella aivoton paiva. Siis aivot kuin emmentaljuustoa, hyvin isoilla koloilla.

Olen unohtanut likipitaen jokaisen asian, mita on ollut muistettavaa tanaan. Leivoin maustekakun, ja kuinkas ollakaan, se unohtui uuniin. Ei kuitenkaan palanut, mutta kuivahti ikavasti. Ei minusta niinsanotun kuivakakunkaan tarvitse nyt ihan sentaan noin kuiva olla.

Istuttuani tovin katsomassa videonauhalta jotain todella aivotonta elokuvaa, putkahti mieleeni, etta siitahan voisi tehda savariinintapaisen. Kostutus vaikka toffeenmakuisella stevialla (saadaan vahan sellainen "malvatorttuefekti" tai sticky toffee pudding englantilaisittain). Varmaan hyvaa kermavaahdon ja marjojen kanssa.


Niinpa: siita tuli hiukan liiankin hyvaa... Kostutus kuumalla voi-vesi-toffeesteviaseoksella. Rainbown pehmeat kuivatut aprikoosit sopivat kuin nena paahan taman kanssa.

Etelafrikkalaisesta suosikistani, malvatortusta (malva pudding) tuli mieleen, etta kostutuksen voisi kai tehda stevia-voi-vesisekoituksestakin (kiehautetaan ja kaadetaan kuumana kakulle ja annetaan kosteuttaa se lapikotaisin - tarjotaan heti). Anna kakun olla vuoassaan kostutustoimenpiteen aikana, niin se tulee paremmin kauttaaltaan mehevaksi.

Pappilan hatavarakin (tai taas englantilaisittain knickerbocker's glory) onnistuisi. Paahtaisi murusteltua kakkua pannulla niin, etta murusista tulisi rapsakkaa, ja laittaisi sen sitten kermavaahdon (ja jaatelon), hedelmien/marjojen ja karkeaksi rouhitun tummaan suklaan kanssa kerroksittain korkeaan lasiin. Siihen voi piilottaa kaikenlaista.

Kyljyksista tms. saattaa tulla joskus ihan olminvarisia, ellei ruskista niita kunnolla. Tahan on maukas pelastus olemassa, eli suihkupullossa saatavana on nestemaisia aminohappoja (Braggs). Jos sama varittomyys iskee kanaan, joka tarjoillaan salaatin ainesosana, siihen voi pirskauttaa balsamicoa, suihkupullossa saa sitakin.


Nailla saa myos hyvin makua.
jatkuu....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!