maanantai 31. lokakuuta 2011

Mausteiset Halloween-kurpitsalohkot

Siita se alkaa, taman kurpitsanjarkaleen tuhoaminen. Tassa ohje:

n. kuusi annosta

1 kg kurpitsaa
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1 pieni kuivattu chilipalko
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä

Laita uuni päälle 200C.

Leikkaa kurpitsa lohkoiksi (paksuus n. 1 cm). Ei tarvitse kuoria (vaikkei kuoria syodakaan).

Laita kaikki mausteet, suola ja pippuri mortteliin ja survo hienoksi. Jauha myös valkosipulinkynsi joukkoon. Kaavi seos kulhoon ja lisää oliiviöljy.

Kääntele kurpitsalohkot seoksessa ja laita uunipellille "selalleen". Paista noin 30 minuuttia, kunnes lohkot ovat karamellisoituneita.

Nämä voi syödä tällaisenaan illanistujaispurtavana, esim. lihan tai makkaroiden kanssa, tai ilman - tai muussata ruoan lisukkeeksi.

Resepti on Jamie Oliverin.

Kurpitsanviipaleet marinadin peitossa. Talla kertaa marinoin yli yon viileassa, ja aamulla uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!