lauantai 15. lokakuuta 2011

Shoppailua miesseurassa

Eraassa aikakauslehdessa oli pieni artikkelia aiheesta, ja minulla tuli heti mieleen eras Nizzanreissu, kun matkalaukkuni oli kadonnut jonnekin reitin varrelle, ja piti marssia paikalliseen Galeries Lafayetteen hankkimaan "valttamattomyyksia". Mies mukana. Han istahti naistenosastolla nojatuoliin ja sanoi vastailevansa tyomeileihinsa Blackberryllaan silla aikaa, kun tekisin hankinnat.

Mina inhoan shoppailua, joten siina ei kauaa nokka tuhissut kun olin hankinnat tehnyt. Mutta missa mies? Nizzan Galeries Lafayette ei onneksi ole iso, ja han loytyi sitten kun kuulin muutaman miehen naurahtavan katsellessaan kannykka kadessa laiskanlinnassa rauhassa uinahtavaa mieshenkiloa. Hanella on kylla hammastyttavat unenlahjat, Lontoon Westfieltin tayteen matetyssa House of Frazerillakin unet maistuivat niin monasti ollessani ostoksilla.

Sittemmin olen oppinut huomaamaan, etta tallaisia mukavan pehmeita tuoleja kyllastyneelle miesvaelle loytyy nykyaan kaikkialta. Jopa Suomesta. Milloin joku alkaa tehda tallaisisista "miesparkeista" ihan oikeasti businessta? Esimerkiksi Lontoossa Harvey Nicholsilla naisvaki voi shoppailun uuvuttamana hoidattaa kyntensa shampanjabaarissa. Voisiko miesparkissa olla esimerkiksi kaikki urheilukanavat ja kaljaa rajattomasti saatavilla?

Amerikassa tamakin on jo (osin) keksitty.


Kuva eraan naistenvaateliikkeen ikkunasta Mendocinossa Kaliforniassa.


Lukemassani artikkelissa (Me Naiset 6.10.2011, s. 10 kirjoittajana Sari Hukka) on tehty muutama mielenkiintoinen havainto siita, etta jo 1800-luvun Ranskassa perustettiin tavarataloihin lukusaleja miehia varten. Nykyisesta edistyksekkaasta toiminnasta tassa suhteessa mainitaan mm. saksalaistavaratalot, joissa on miehille jarjestetty nurkkaus, missa voi pelata konsolipeleja.

Suomessa tallaisista mainitaan mm. Eurokangas, jossa on miehia varten Olokolo, jossa on lehtia ja torkkupeittoja. Mainitaanpa sen lisaksi viela, etta on tapauksia, joissa jarjestely on toiminut niinkin hyvin, etta miesparka on unohdettu shoppailun jalkeen liikkeeseen torkahtaneena sohvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!