lauantai 22. marraskuuta 2014

Talvi-iho, hoito, meikkaus ja hiukset

Alluressa oli pieni artikkeli siitä, mitä kaikkia virheitä voi talvi-ihon hoidossa jne. tehdä. Talvella kylmä ilma kun rasittaa ihoa ja kuivattaakin sitä. Runsas vaatetuskin voi tuoda omat ongelmansa ihoon. Tässä vapaa käännös omien lisäysteni kera.

1. Kuuma suihku aamuisin, tai pitkä ja höyryävän lämmin suihkuhetki voi liuottaa iholta sen lipidikerrosta. Lipidit, eli rasvahapot pitävät ihon kosteana ja kunnossa. Vältä siis pitkiä ja kuumia suihkuja.

2. Koska talvella iho on kuivempi kuin muina vuodenaikoina, kannattaa myös välttää saippuapohjaisia puhdistusaineita iholla, sillä ne myös pesevät ihoa suojaavan rasvakerroksen pois.

3. Ihon oma rasva on parempi kuin lisätty rasva, mutta jos nyt sattuu niin, että iho kuivuu aina hilseilyyn saakka, hilseily on kuorittava pois ennen kosteusvoidetta. Muuten kosteusvoide ei imeydy kunnolla. Vielä pahemmalta kuivalla kasvojen iholla näyttää meikkivoide, ellei ihoa ole kuorittu ja kosteutettu. Vältä talviaikaan mekaanisia kuorintoja, sillä ne saattavat vaurioittaa muutenkin rankassa ilmastossa kärsivää ihoa.

4. Vältä vahamaisia huuliraqsvoja, sillä ne eivät imeydy kunnolla talvi-ihoon. Käytä mieluummin juoksevampia tuotteita. Varsinkin hyaluronihappoa sisältävät voiteet toimivat hyvin.

Puolalaisella DermoFuturella on aivan loistava huulivoide, joka pehmittää huulet hyvin. Se myös lupaa täyteläistää ne ilman injektiota, mutta siitä en voidetta kokeilleena mene takuuseen. Tosin hoidetut huulet saattavat näyttää pulleammilta ja kauniimmilta. Voide sisältää hyaluronihappoa. Suosittelen, jos jostakin tätä saatte käsiinne!

5. Muista aurinkosuoja ainakin kevätalvella. Valitse päivävoide, jossa on auringonsuojakerroin.

6. Käytä ulkona käsineitä. Vältä - jos suinkin mahdollista -  käsien desinfiointiaineita ja saippuapesua ja kuumaa vettä. Pyri käyttämään voidemaisia vaihtoehtoja pesuun ja desinfiointiinJos. Käytä myös käsivoidetta ja kynsinauhaöljyä useammin kuin kesällä.

7. Kun luonto on huurteessa, vältä huurteisia sävyjä silmämeikissäsi, sillä ne saavat kasvot helposti näyttämään haalistuneilta. Meikkitaiteilija Dick Page suosittelee Alluressa yllättäviä värejä talviseen silmämeikkiin. Alla siis suositellut sävyt, eli Shiseido Makeup Luminizing Satin Eye Colors sävy  Blue Stone ja alempana Pyrite Sun. Molemmat sävyt ovat hiukan metaliisia.




8. Käytä usein paksua jalkavoidetta ja sukkia öisin estääksesi kuivia kovettumia jaloissasi. Tee jalkahoito useammin kuin muina vuodenaikoina.

9. Käytä esim. porkkanaöljyä antamaan kasvoillesi väriä. Itseruskettavistakin löytyy nykyään ihon omaa melaniinintuotantoa aktivoivia voiteita, joilla saa kevyen ja tasaisen rusketuksen ihon kosteutuksen lisäksi. Mm. Samparin 3 Day Weekend on tällainen voide.



 10. Käytä hattua. Anna hiusten kuivua kunnolla pesun jälkeen, ennenkuin tunget ne hatun alle. Pitkät hiukset kannattaa kiepauttaa sykerölle ja laittaa lakin alle. Jos puolipitkät hiuksesi ovat jakauksella, laita jakaus lakin alle juuri vastakkaiselle puolelle ja kun otat hatun pois päästä, palauta jakaus alkuperäiselle paikalleen. Näin hiukset pusuvät kuohkeina. Lyhyet hiukset voi pöyhiä kostein käsin tai pienellä määrällä muotoiluainetta sen jälkeen, kun on ottanut hatun pois päästä.

11. Jos ilma on tuulinen, voi olla tarpeen käyttää vedenkestävää silmämeikkiä, ainakin jos silmät alkavat herkästi vuotaa vettä. Jos huivi tai takin kaulua hankaa poskista meikit pois, kannattaa ne kiinnittää läpikuultavalla puuterilla ja meikkifiksaussuihkeella.

12. Kesällä sopivat hiusten sävyt voivat näyttää talvisäällä kelmeiltä. Jos olet blondi, sävytä hiuksesi hiukan lämpimämpään, kullankeltaiseen suuntaan ja vältä kylmiä tuhkansävyjä. Voit myös raidoituttaa hiuksesi vaalean lisäksi lämpimillä, tummemmilla sävyillä. Jos olet vaaleanruskeatukkainen, harkitse syvempää pähkinänruskeaa sävyä, ja jos olet brunetti, suklaanruskeaa. Käsintehdyt korostukset (folioraitojen sijaan) näyttävät luonnollisemmalta ja luovat moniulotteisen tuloksen. Punapäät taas varokoon kaikkea sinisellä taitettua tai burgundinpunaiseen vivahtavaa.

13. Kirkkaat huulipunasävyt näyttävät kivoilta talvellakin, mutta valitse talveksi läpikuultava huulipuna, joka näyttää talvi-iholla paremmalta kuin paksu tai mattainen.

2 kommenttia:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!