torstai 27. helmikuuta 2020

Bloody Mary -tomaattikeitto

Kun edelleen koleat kelit jatkuvat, laitetaanpa tänne lämmittävän tomaattikeiton ohje. Tomaatti saattaa olla hiukan pistävän makuista joskus, mutta tällä ohjeella keitosta tulee varsin samettista. Jos vielä hiukan maustaa, sitä voisi jopa kutsua Bloody Mary -keitoksi. Bloody Mary on muuten suosikkidrinksuni 💕 ja se saa olla hiukan mausteista.



Bloody Mary -tomaattikeitto


2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi silputtuna
150 g porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
250 g kuorittua ja pilkottua juuriselleriä
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyrettä (Mutti)
2 tölkkiä säilöttyjä tomaatteja (à 400 g, Mutti)
250 g paseerattua tomaattia (Mutti)
1 rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa (valkoinenkin käy hätätilassa)
1-2 kasvisliemikuutiota
n. 1/2 litraa vettä
2 dl kermamaitoa
mustapippuria, suolaa
(savupaprikaa ja cayennepippuria/tabascoa, soijakastiketta)

Kuullota sipulit oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää tomaatti, vesi, porkkana, liemikuutiot ja juuriselleri ja laakerinlehdet ja anna poreilla kannen alla kunnes juurekset ovat kypsiä.

Ongi laakerinlehdet pois keitosta ja soseuta se sauvasekoittimella sileäksi. Mausta.

Lisää kermamaito ja kuumenna, älä enää kiehuta. Tarkista maku ja tarjoa. Jos keitosta tuntuu tulevan liian terävän makuista, lisää hiukan soijakastiketta, se pyöristää maun mukavasti!

Huom. Annos on aika iso, ja siitä voi osan pakastaa ennen kermamaidon lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!