keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Iltapäiväteellä Dún Laoghairessa

Dún Laoghaire, eli Dunleary, on kiva pikkukaupunki Dublinista etelään päin. Hiukan kuin paikallinen "Naantali". Siellä on satama, ja isohko venesatama, ja upeita vanhoja asuinrakennuksia, paljon pieniä kauppoja, pubeja ja baareja. Kaupunki on osa Dublinia.

Täällä sunnuntain iltapäiväteepaikaksi valikoitui perinteikäs hotelli Royal Marine. Hotelli on ihan keskustassa kauppakeskuksen takana ja bussireittien varrella, pienen kävelymatkan päässä Dart-junan asemalta. Varmaan ihan varteenotettava majapaikka Dublinin-kävijöille. Ei netistä katsoen ole kovin hintava, ja siinä on sellaista vanhan maailman tuntua. Paikka on rauhallinen, vaikka se ihan pääkadulla sijaitseekin.


Iltapäivätee oli kohtuullisen hintainen: ilman proseccoa alta 24 euroa. Tarjolla oli isohko pannullinen teetä, kolmiomaisia kylmäsavulohileipiä, sormileipiä (kurkkua toisissa, paahtopaistia ja piparjuurimajoneesia sekä silputtuja herneenversoja toisissa. Iso ja kuohkea teeleipä ja makeita leivonnaisia, joista yksi oli muffinssi muhkealla kuorrutteella. Tarjottimen ylätasolla oli red velvet cake, sitruunatarteletti tuoreilla marjoilla ja suklainen suolakaramellileivos. Teeleivän kera oli clotted creamia ja mustaviinimarjahilloa.

Prosecco oli kylmää, kuten kuuluu ollakin, ja paikka näköjään suosittu, joten oli hyvä, että varasin!

1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!