lauantai 2. toukokuuta 2020

Pari kivaa verkkokauppaa - mattoja, muotia ja vintagea

Koronakriisi ei ole aiheuttanut minulle suurempia ongelmia ostosten suhteen, sillä muutenkin teen kaikki ostokseni mieluummin netissä enkä välttämättä pidä käynneistä ns. kivijalkakaupoissa. Nyt tarvitsin kotikotiini maton, ja mielellään käsinkudotun itämaisen sellaisen. Löytyikin sopivasti kreikkalainen nettikauppa, jossa oli hyvä valikoima. Tässä linkki, jonka klikkailusta en hyödy mitään. Matto tuli viime viikolla UPSilla kotiin kannettuna, kuljetus sisältyy hintaan.Kyseessä on todella paksu ja painava Senneh-matto, josta aitoustodistuksessa sanotaan seuraavaa:


Paksuudeltaan tämä on kyllä tuossa mittahaarukan yläpäässä. Otin kuvat molemmilta suunnilta, sillä nukka näyttää eri suunnista erilaiselta. Alla vielä kuva nurjalta puolelta, huomaa reunojen vahvikkeet jotka on harsittu kiinni, eli ne voi poistaa helposti, mutta ne toimivat myös liukuesteinä:


Toinen mielenkiintoinen nettikauppa on Vestiaire Collective. Itse asiassa muistaakseni Maryam Razavi sitä jossain haastattelussa "mainosti", muuten en olisi varmaan koskaan kuullutkaan siitä. Kaupassa on second hand -merkkitavaraa, ja ihan paras ostos oli tämä Lady Dior:

Minulla on yksi Lady Dior ennestään, ja nämä valitettavasti maksavat tuhansia euroja, joten olin iloinen, kun tämä löytyi alta tonnilla, "in very good condition" (nettisivun mukaan), ja hämmästyksekseni tästä ei todellakaan löytynyt mitään käytön merkkejä!

Tarvitsin hiukan suuremman käsilaukun, johon viime vuonna suurempaan vaihdettu läppärini mahtuisi ongelmitta silloin, kun reissaan ilman työläppäriä, jolle on oma laukkunsa.

Vestiairen asiantuntijat tutkivat ostoksesi autenttisuuden, ja siitä joutuu maksamaan muutaman euron, mutta onhan se sen arvoista.Tämä alempi lappukokoelma kuuluu toiselle Vestiairesta hankkimalleni Kenzon huiville. "Good condition", sanotaan siinä, mutta en ole itse huomannut siinä mitään merkkejä kulutuksesta tai käytöstä. Pitkulainen huivi on villaa, ja kauniit ovat värit, kuva ei edes kerro koko totuutta:


Hankin toisenkin Kenzon huivin, joka on villa-silkkisekoitetta:Olen tätä nyt käyttänyt jo monta viikkoa, joten hiukan on ryppyjä, mutta silti kuvista saa käsityksen huivin kauneudesta. Pitkä shaali tämäkin, mutta ohut ja kepeä on materiaali.

Molempia kauppoja suosittelen ja nyt katselen tuosta mattokaupasta eteisen mattoa. 

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Ootpas löytänyt kivan laukun😍☀️☀️☀️aurinkoista toukokuuta ja terveyttä!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen on tuo maton ikä: 0-20v. Eli on voinut olla tehtynä jo vuosia sitten. Kaunis matto ja varmaan kestää aikaa. Ja vramaan käyttöäkin, vaikkei ihan taida eteisen matoksi joutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto on kyllä todella paksu ja stydi! Tämä ei mene eteiseen, vaan ihan muualle, mutta kotikotiin kuitenkin (jossa en sitten ole vielä edes käynyt tällä reissulla, vaikka samalla paikkakunnalla oleilen). Pitääpä tosiaan käydä kotikotona mittaamassa se eteisen maton paikka.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!