sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Samettinen suklaakiiseli (tai -vanukas)

Olipa hassua, että prahalainen ystäväni Alexandra postaili aikalailla samanlaisesta suklaatsydeemistä juuri, kun olin saanut omani valokuvattua. Kuva alla.



Samettinen suklaakiisseli (n. 4 annosta)

5 dl Kiehu-maitoa
vajaa 1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
vaniljasokeria tai - jauhetta
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g Fazerin sinistä maitosuklaata

Laita kaikki kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos sakenee.

Sirottele päälle sokeria kuortumisen estämiseksi, kun jäähdytät kiisselin.

Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon kera. Myös rommiruukun kirsikat ovat hyvä lisä (kuva alla ja ohje tässä).


1 kommentti:

  1. AAhhh!! No nyt ratkesi sekin pulma, mitä äitienpäiväksi laitan jälkiruoaksi. Kiitos vinkistä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!