perjantai 31. maaliskuuta 2023

2 x luomuputsari normaalille/kuivalle iholle

Tarkastellaanpa tänään ensin hiukan oudompaa brändiä - eli Maria Åkerberg Olive Cleansing -voide on nyt testattu.


Halusin löytää ihoa kuivattamattoman, voidemaisen putsarin, ja vaikka tätä tituleerataankin puhdistusmaidoksi kuivalle, herkälle ja varttuneelle (??!) iholle, tämä ei ole mikään maitomainen putsari ollenkaan vaan paksua voidetta. Siinä mielessä jopa ilahduin.

Voiteessa on runsaasti E-vitamiinipitoista, kylmäpuristettua oliiviöljyä, joka ei paksuutensa vuoksi imeydy helposti ihoon. Miellyttävä käyttää sinänsä, ja tuoksuu ärhäkän yrttiselle oliiviöljylle. Voiteessa tuoksuu myös petitgrain-öljy, jolla sanotaan olevan antiseptisiä ja ihoa tasapainottavia vaikutuksia.

INCI:ssä on tosin myös mm. glyseriiniä ja jojobaöljyä - mutta niin, se on kuitenkin nimenomaan oliiviöljyputsari.


Sitten tähän toiseen putsariin, joka on Urtekram Rise & Shine Gentle Cleansing Milk, eli myös puhdistusmaito, mutta tuohon edelliseen verrattuna tämä on todella juoksevaa ja läpikuultavan maitomaista.

Haksahdin tähän ihan tuon sen sisältämän appelsiiniöljyn takia. Mikäs onkaan sen mukavampi tuoksu ainakaan aamuisin! Tosin aamuisin ei ole meikkiä poistettavana kasvoilta.

INCI:ssä riittää myös yhtäläisyyksiä tuohon oliiviputsariin, vaikkakin tämä on tosiaan "pidemmässä liemessä". Siinä on mm. glyseriiniä, jojobaöljyä, kookosöljyä, sheavoita, aaloeta ja manteliöljyä, mutta näin ohut koostumus ei tunnu ollenkaan rasvaiselta.

Mutta mitä muuta yhteistä näiltä löytyy? No se, että nämä kumpikaan eivät ole kovin tehokkaita meikin poistamisessa! Ja minun päivämeikkini on sentään yleensä todella kevyt.

Vähän ihmettelin, miten ne ovat minulle päätyneetkään? Putsarit tosin ovat usein hiukan "sika säkissä" -ostoksia. Ehkä pitää yrittää käyttää molemmat pois aamupesuilla, vaikka siinä suhteessa olen jo jokin aika sitten siirtynyt pelkkään kasvojen vesipesuun.

Onko jollain lukijalla näistä ihan päinvastainen käsitys meikinpoistajana? Kuulisin mielelläni.

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Ei ole kumpikaan tuttuja. Aamuisin yritän itsekin pestä ihan vesipesulla tai pyyhkiä misellillä. En ole tainnut ikinä olla tyyppi joka pesee ihan puhd.aineella aamuisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan hyvä, mutta oikeasti, misellivesikin kuivattaa, sillä se poistaa rasvaa. Niin hyvä ja helppo kun se onkin ihon puhdistuksessa, olen itse huomannut, että pitää käyttää varoen.

      Mutta mullahan on iho yhtäkkiä muuttunutkin paljon.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!