sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Pisara kevättä sisustuksessa

Keväältä alkaa näyttää pikkuhiljaa joka puolella, ja lämpötilatkin alkavat huidella +15 C:ssa. Löysin kaupungilta Woolworthin, ja sieltä muutamia kivoja juttuja.


Oranssinen ja pinkki kori ikkunalaudalla piristävät muuten niin väreiltään pelkistettyä asuntoani. Kevätkukat niihin löytyivät ruokaostosreissulta Aldiin. Kuusi pikkuruukkua erilaisia mini-sipulikukkia oli noin 3,60 euroa, muistaakseni.




Ihania nuo mininarsissit! Sinisten helmililjojen kukat eivät ole ihan vielä täysin auenneet, mutta hyasintit tuoksuvat jo ihanasti.

Hyasintti on tyypillinen pääsiäiskukka muualla Euroopassa, mutta Suomessa se perinteisesti liittyy jouluun. Tiesitkö muuten, että hyasintti on sitä tuoksuvampi, mitä tummempi sen kukka on?

Samaisesta Woolworthista löytyi hauskanmallisia servettejä, tuollaisia piparkakkureunuksisia. Kadutti hiukan, etten ostanut pääsiäisaiheisia, mutta näillä mennään. Vaaleanpunainen ei oikein ole lempivärejäni, mutta nuo kukat ovat kivan näköisiä. Saahan näillä hiukan väriä kattaukseen.

Joskus tällaiset pikkuasiatkin voivat ilahduttaa, varsinkin nuo kukat ikkunalaudalla (enkä ole vielä saanut noita orkideojakaan tapettua!). 

Mukavaa sunnuntai-iltaa.

4 kommenttia:

  1. Muistaakseni viime pääsiäisenä näin hyasintteja Tokmannilla, täytyy kyllä ostaa kun tykkään niistä niin paljon :) enkä muistanut että mitä tummempi, sitä tuoksuvampi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kyllä (kuulemma) yritetty tyrkyttää Suomessa pääsiäiskukka/kevätkukkamarkkinoille useana vuotena, mutta siellä ei oikein ole lämmetty asialle, koska hyasintti mielletään niin joulukukaksi. Eivät mene kaupaksi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kieltämättä on kaupungin paras paikka - ja se näkyy myös vuokrassa!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!