torstai 16. maaliskuuta 2023

Fresh (ja vähemmän "fresh" käyttäjä tänään)

Fresh on brändi, jonka naamioita on etenkin ylistetty. Olen aiemmin käyttänyt merkin ruusunaamiota, mutta pienellä haulla siitä ei löydy postausta, joten sen kirjoittaminen on näemmä unohtunut.

Luin ylistäviä arvioita netistä tästä Fresh Black Tea Instant Perfection -naamiosta, ja kun kävin täkäläisessä Sephorassa, ostin matkakokoisen purkin testiin.


Naamio on nimensä mukaan pikakaunistaja, ja se sekä viilentää että kosteuttaa. Siinä on mm. glyseriiniä, riisifermenttifiltraattia (sake), teenlehtiuutetta (kombucha, fermentoitua teetä siis), betaiinia, hiivauutetta, hyaluronihappoa, kauranjyvä- ja karhunvatukanlehti- ja litsinsiemenuutetta, ruusu- (Rosa damascena) ja rypäleensiemenöljyä. Naamio on varsin voidemaista, mutta ei kovin rasvaisen oloista.

Viilentävästä vaikutuksesta pitää huolen mentoksipropanedioli.


Hyvältä tuo tuntuu, ja sopii juurikin pikakaunistajanaamioksi. Viilentävä vaikutus on huomattava, ja siksipä sen suosittelekaan käyttämään sitä kuumeisena, kuten minä tein tänäaamuna. Tuntui kuin olisi haudannut naamansa jääkasaan ja se jopa sattui. Kihelmöivä tunne on käyttöohjeen mukaan "normaalia" ja osoittaa sen toimivan, mutta kun tämä ei ollut kihelmöintiä. Aiemmalla käyttökerralla ei ollut mitään kummallisempia tuntemuksia.

*****
Olen siis jo kolmatta päivää vatsataudissa, mikä on uskomatonta, sillä sairastelen tällaisia todella harvoin. edellinen kerta oli ollessani n. 19-vuotias, ja sairastuin yhtäkkiä silloisen tulevan anoppini luona, siitä sen niin elävästi muistankin.

Muut olivat silloin käyneet läpi taudin, ja koska viimeisestä oli jo kaksi viikkoa, kuvittelin säästyneeni, mutta ei.

Meillä on työpaikalla ollut sairastelua, ja olenkin ihmetellyt, että missään aiemmassa työpaikassani ei ole näin paljoa ollut sairauspoissaoloja juuri vatsataudin tai "flunssan" takia. Vertaan siis myös koronaa edeltävään aikaan.

Maanantaina olin toimistolla ja meillä oli koko päivän UAT (user acceptance testing) -ryhmiä erään uuden systeemin takia. Epäilen tämän pöpön tulleen sieltä, koska meillä oli assari-Kimin herkkukaapista tuotuja snacksejä kokoushuoneen pöydällä, ja aamulla toimiston keittiössä oli pari isoa kulhollista kaikenlaista "pikkunannaa". Minäkin otin kahvini kanssa muutaman. 

Kuulin sitten jälkeenpäin, että ne olivat varmaankin peräisin karnevaalista, missä kulkueet nakkelivat niitä yleisölle. Olivathan ne kaikki karkit ja suklaat yksittäispakattuja, mutta herää epäilys, ovatko ne kerätty kadulta? Varsin mahdollista. En olisi ottanut, jos olisin tiennyt.

Samaten niitä Kimin varastoista haettuja herkkuja hypistelivät kaikki.

Tartunta sopisi tällaiseen kuvioon, koska tiistaina illemmalla söin parsakaaligratiinia ja siitä se alkoi, ei pysynyt sisällä mikään sen jälkeen. Eikä pysy edelleenkään.

Frau Köttgen kävi tiistaina siivoamassa, enkä tiedä, mahtoiko hän kaiken kukkuraksi vahata tämän kivilattian, ainakin se on tuhannen liukas, kun yrittää rynnätä huushollin toisella puolella olevaan vessaan nopeasti 😒.

Kuume on huidellut 39 C:ssa, ja tiedän, että perussairauden takia pitäisi mennä sairaalaan aina kun se menee yli 38 C, mutta oikeasti, hyvä kun tässä pysyy jotenkin tolpillaan.

Tilasin apteekista kotiinkuljetuksella parasetamolia, ja sillä lämpö pysyy jotenkin kurissa, mutta päänsärky on tolkuton.

Toivottavasti menee ohi pian. Pysyn petissä siis edelleen, ja kaikki talouden kolme huopaa ja yksi täkki kasattuna palelun takia päälleni. Silti palelen.

Jos kiinnostuit tuosta naamiosta (tai siitä ruusuversiosta), niitä myy Suomeen mm. Cult Beauty, Ruotsin Sephora, Feelunique ja Saksan Amazonistakin löytyy.

Naamion ainesosat ovat 95% luonnollista alkuperää.

6 kommenttia:

  1. Täälläkin on vatsatautia paljon liikenteessä. Pakko toivoa, etten saa sitä. Paranemista sinne. ❤️

    Fresh, mä olin jotenkin ihan unohtanut tän brändin. Muistan, et oli yhteen aikaan jenkeissä tosi suosittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, en muistanutkaan kuinka ikävä tauti tämä on.

      Tosiaan se Freshin ruusunaamio on ollut ja on edelleenkin suosittu, ja toimiva. Sellaista geeliä, missä on ruusunlehtiä.

      Tämän Black Tea - version koostumus on ihan erilainen, ehkä pidän vielä enemmän tästä, mutta kuumeessa tuo viilentävä vaikutus oli hiukan liikaa. Enpäs ajatellutkaan etukäteen. Maanantaina edellisen kerran käyttäessäni se oli ihan OK, mutta silloin en ollutkaan kuumeessa.

      Poista
  2. Parhaillaan on meneillään noroviruksen pääsesonki. Norovirukset ovat erittäin herkkiä tarttumaan ihmisestä toiseen ilman ja käsien kautta tai vaikka ovenkahvoista. Inkubatioaika on 6-50 tuntia. Teidän maanantaiset UAT-ryhmät olivat noroviruksille ihanteellisia tartuntapaikkoja. Kai kaikki sanoivat saksalaiseen tapaan käsipäivää? Olen hyvin herkkä saamaan norovirustartunnan. On kurjaa sairastaa yksin kotona, kun ei pysy jaloillaan edes sen verran, että jaksaisi teetä keittää ja pitäisi juoda paljon. Sivumennen sanottuna tänä talvena ihmiset sairastivat kuulemma tavallista enemmän nuhakuumeita & co, kun koronavuosien lockdownien, etätöitten ja FFP2-maskien käytön takia ihmisten immuniteetti niille on heikontunut. Toivon pikaista paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pikkuhiljaa tämä kai tästä, vaikka vielä eilen olin ihan petin pohjalla.

      Tällä alalla ei onneksi olla kovin virallisia, eli "käsipäiväätä" en ole sanonut edes yhdenkään läheisimmän työkaverini kanssa silloin kun aloitin :) Ja hyvä niin, vähemmän tartuntariskiä. Ei kyllä totisesti tekisi mieli sairastaa tätä enää koskaan uudestaan.

      Poista
  3. Meillä täällä Maltalla on liikkeellä muita pöpöjä, mutta ei onneksi mitään yhtä rajua eikä vatsatauteja. Pikaista paranemista sinulle!

    Olen tuon maskin katsonut eri kaupoissa. Aika hintava se on. Onko lopputulos oikeasti sen väärti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mahataudin pahin on jo onneksi takana.

      Tuo naamio... Minäkin mietin sen ostamista ja ostin hinnan vuoksi matkakoon. Kyllähän se hommansa toimittaa, mutta ei ole siinä mielessä mikään ihan ainutlaatuinen. Varmaan edullisemminkin löytyy tuotteita, joilla saa saman tuloksen. Muutamasta tulen postaamaankin tulevaisuudessa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!