lauantai 11. maaliskuuta 2023

Shoppailua Zalandolla ja visiitti paikalliseen Sephoraan

Tulin tänne Saksaan vain yhden villakangastakin kanssa, ja huomasin, että itse asiassa joku sadetakintapainen voisi olla paikallaan. Viime viikollakin taivaalta tippui räntää, ja vaikka se (tai vesi) ei tulekaan alas vaakasuoraan, kuten Irlannissa, takki tuppaa kuitenkin hiukan kastumaan.

Kuvakaappaus Tommy Hilfiger

Ostin Tommy Hilfigerin skottiruudullisen sadetakin merkin omilta Saksan-sivuilta. Tämä takki oli kyllä niin älyttömän isoa kokoa, että jouduin palauttamaan sen. Paikalliseni lähikioskin, DHL:n Paketshopin vanha ukko aina näköjään ilahtuu, kun juoksen siellä pakettieni kanssa - mies on kova lörpöttelemään. 

Zalandon Saksan sivuilla sama takki oli muutamaa kymppiä halvemmalla, joten otin sieltä pienemmän koon, ja tämä XS/S on myös aika väljä, mutta saa nyt kelvata. 


Satuinkin omistamaan takkiin sopivan Barbourin villa-kashmirhuivin. Vihreä ei ole ihan yksi yhteen takin vihreän kanssa, mutta menettelee.

Tapani mukaan tsekkasin tilatessani myös kosmetiikkatarjonnan. Tilaukseen lähti pieni seerumi. Sen saatuani katsoin pakkausta tarkemmin: Wishful Thirst Trap Juice. Brändi on Huda Kattanin, joka on kaiketi Suomessa enemmän tunnettu luomiväripalateistaan.


Kappas vaan, tilatessani huomasin vaan, että merkki on outo, ja hain nimenomaan peptidiseerumia. Tässä seerumissa on peptidien lisäksi hyaluronihappoa, tarhasalkoruusua ja aloe veraa. Tykkään.

Tarhasalkoruusu on varsin mielenkiintoinen ainesosa. Kyseisen kasvin osia on perinnelääkinnässä käytetty mm. vatsahaavan ja yleensä haavojen hoitoon. Mitään tieteellistä perustetta tälle en löytänyt, mutta kasvia on myös perinteisesti käytetty ihon pehmentäjänä (ns. "emollientti"*), ja siinä se toimiikin hyvin.

Nyt alkoi kiinnostaa, miksi joissain ihonhoitotuotteissa käytetään (ihan virallisestikin) vatsahaavan hoitoon käytettyjä aineita. Pitääpä kaivella asiaa lisää, sillä esimerkkejä löytyy ihan "oikeistakin" lääkemolekyyleistä. Palaan asiaan postauksen muodossa, kunhan selvitän aihetta hiukan.


Talsin yhtenä päivänä kaupungin toiselle puolelle Sephoraan, ja sieltähän löytyi vaikka mitä. Kuva GloWish by Huda Kattan -tuotehyllystä. 

Tuotteisiin voi tutustua esimerkiksi merkin omilla sivuilla. Joitain tuotteita saa Suomeen myös esimerkiksi Ruotsin Sephorasta, Feeluniqesta ja Cult Beautyn sivuilta.

* Vapaa käännös emollientille nhs.uk:n sivuilta:

Pehmittimet ovat kosteuttavia hoitoaineita, joita käytetään suoraan iholle rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa. Ne peittävät ihoa suojakalvolla, joka sitoo kosteutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!