keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Silmänympärysvoiteen metsästystä

Olen etsinyt hyvää silmänympärysvoidetta. Se saisi mielellään olla hiukan rasvainenkin, ainakin yöksi, mutta tietystikin siinä saisi myös olla hyvin paljon kosteuttaviakin ominaisuuksia.

Nyt on kokeilussa Lierac Dioptiride Wrinkle Correction Filling Cream. Voiteessa on mm. glyseriiniä, peptidejä, peltokorte-, muratti- ja poimulehtiuutetta. Yhden peptidityypin sanotaan suojaavat ihoa siniseltä valolta, jota tulee esimerkiksi digilaitteiden ruuduilta.

Poimulehteä on kansanlääkinnässä käytetty parantamaan ihon nirhaumia. Sillä sanotaan myös olevan turvotusta poistavia ja ihoa hoitavia ominaisuuksia. Muratista saatavan uutteen sanotaan myös hoitavan ihoa, ja peltokortteessa taas on runsaasti piihappoa, jonka sanotaan vilkastavan ihon aineenvaihduntaa. Saponiinit ja antioksidantit taas auttavat ihokudosta uusiutumaan. Peltokorte myös supistaa ihohuokosia.

Voide vaikuttaa iholla siltä, kuin siinä olisi valoa heijastavia hiukkasia, mutta INCI:ssä en näitä näe. INCIt saattavat tosin silloin tällöin vaihdella.

Muuten voide ei erityisesti ole mikään hirveän paksu ja rasvainen, ja imeytyy hyvin ihoon, joten kelpaa kyllä erinomaisesti meikinkin alle - ehkä tämä ei kuitenkaan ole niinkään yöksi käytettävä, ainakaan kuivempi-ihoiselle. Iho siloittuu silikonien ansiosta, mutta mitään "kittiä" tämä voide ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!